promo-zsm
promo-zsm

Прогноз ОЕСР-ФАО щодо розвитку свинарства у світі до 2030 року

Прогноз ОЕСР-ФАО щодо виробництва м’яса у світі до 2030 року
pigcentre

В сільськогосподарському прогнозі ОЕСР-ФАО на 2021-2030 роки йдеться про світове виробництво і споживання свинини протягом наступних 10 років.

Наслідки АЧС

Згідно з прогнозами, до 2030 року очікується збільшення виробництва свинини на 13% – до 127 млн ​​тонн. Це вище базового рівня, зниженого через АЧС в 2018-2019 роках. Спалахи АЧС в країнах Азії продовжать впливати на свинарство в світі на початку прогнозованого періоду. Проте найбільших наслідків АЧС зазнають Китай, Філіппіни і В’єтнам. Очікується, що через спалахи африканської чуми свиней світове виробництво свинини збережеться нижче пікових значень до 2023 року. Потім планується стабільне збільшення виробництва на весь прогнозований період. Згідно з Оглядом ОЕСР-ФАО, виробництво свинини в Китаї і В’єтнамі почне збільшуватися в 2021 році і досягне рівня 2017 року до 2023 року.

Велика частина збільшення виробництва в регіонах, де відбулися спалахи АЧС, відбудеться за рахунок переходу виробництва від особистих підсобних господарств до комерційних виробничих підприємств. Прогнозується невелике зниження виробництва свинини в Європейському Союзі на тлі екологічних і суспільних питань. Росія – четвертий найбільший виробник свинини. Вона майже подвоїла виробництво за останні 10 років у відповідь на заборони імпорту, а також завдяки внутрішній політиці щодо реструктуризації та стимулювання виробництва. До 2030 року очікується подальше збільшення виробництва на 10%.

Позитивна тенденція у споживанні за прогнозом ОЕСР-ФАО

Протягом наступних 10 років прогнозується збільшення світового споживання свинини до 127 млн ​​тонн. Це складе 33% від загального збільшення споживання м’яса. З точки зору споживання на душу населення, очікується незначне збільшення споживання в прогнозований період. Але при цьому споживання в більшості розвинених країн – знизиться. В Європейському Союзі, наприклад, очікується зниження, так як зміни в складі населення впливають на смакові переваги на користь м’яса птиці.

У країнах, що зараз мають економічне зростання, споживання свинини на душу населення становить половину від споживання в розвинених країнах і прогнозується незначне зростання. Позитивна динаміка збережеться в більшості країн Латинської Америки. Там споживання свинини на душу населення різко збільшилася через відносно сприятливі ціни, які зробили свинину одним з найпопулярніших м’ясних продуктів, що відповідає зростаючим потребам середнього класу. Згідно з прогнозами в декількох азіатських країнах з традиційним споживанням свинини, також збільшать її використання після послаблення АЧС.

Також читайте про найбільші німецькі переробні підприємства по кількості забитих свиней у 2020 році.

Джерело: oecd.org

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *