Неймовірне відкриття — науковці навчилися робити їжу з повітря. У Фінляндії вчені винайшли революційну технологію зі створення їжі буквально з повітря. Про це пише agronews.ua.
«Винахідники свій продукт називають «солеїн» і переконані, що він може стати повноцінною альтернативою м’ясу та молоку. Для його виробництва потрібен вуглекислий газ, мікроби, вода, вітаміни та мініатюрний біореактор. Отриманий продукт схожий на борошно жовтого кольору. Його можна використовувати як основу для багатьох страв. Наприклад, шніцеля», — йдеться в повідомленні.
Фінський стартап Solar Food переконаний: головна перевага в тому, що цю їжу досить просто виростити в лабораторії.
Процес створення “солеіна” вимагає набагато менше ресурсів, ніж виробництво м’яса або молока. Більш того, головний інгредієнт – це вуглекислий газ, з надлишком якого в атмосфері так борються вчені.
Читайте також: Прогноз: через 5 років штучне м’ясо завоює 10% ринку
«Фінський уряд виділив на розвиток стартапу понад п’ять мільйонів доларів. Вивести свій продукт на ринок розробники сподіваються вже за два роки», — підкреслюють науковці.
Коментарі: