promo-zsm
promo-zsm

Прогноз: через 5 років штучне м’ясо завоює 10% ринку

Через 5 років штучне м'ясо завоює 10% ринку
НС_CIAB_АМГ

За даними опитування, проведеного дослідницькою групою американського громадського дослідницького університету Пердю (Purdue University, штат Індіана), фермери, що займаються скотарством, стурбовані як штучне м’ясо набирає оберти.

Більше половини респондентів очікують, що протягом п’яти років постачальники рослинних аналогів м’яса захоплять близько 10% ринку м’яса.

Виробники традиційної тваринницької продукції стверджують, що не можуть наздогнати мінливі смаки споживачів. Вони програють в гонці стартапам, що пропонують різноманітні рослинні альтернативи м’ясних виробів. В дослідженні зазначено, що є критична точка, за якою послідує різке падіння прибутковості скотарства. Це розширення присутності джерел білка на ринку до 25%.

Занепокоєння підсилює висока ймовірність майбутнього посилення екологічних норм і підвищення податків для скотарських ферм. Ці заходи обговорюються зараз в адміністрації Джо Байдена. Виробники натурального м’яса вважають, що подібні рішення будуть сприяти зміцненню ринкових позицій таких компаній, як Beyond Meat і Impossible Foods, що випускають штучне м’ясо аналоги традиційних ковбас і бургерів.

Нагадаємо, Білл Гейтс заявив, що жителі багатих країн повинні їсти тільки штучне м’ясо.

Проте, аналітичне дослідження NielsenIQ свідчить про те, що поки продажі червоного м’яса і птиці істотно не змінилися. За даними на 2 січня 2021 року, частка рослинних аналогів в загальному обсязі роздрібних продажів м’ясної продукції склала 1,5% і зросла лише на 0,3% в річній звітності.

Джерело: meatinfo.ru

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *