Вчені створили найдорожче м’ясо у світі

Вчені створили найдорожче м’ясо у світі
НС_CIAB_АМГ

Група вчених з Японії створила в лабораторії яловичину ваґю, яка може стати стійкішою та екологічнішою альтернативою стейкам та іншим м’ясним продуктам, але також – таке м’ясо є набагато дорожчим.

“Ми хотіли почати з яловичини вагю, тому що вона представляє японську кухню. За допомогою 3D-друку ми можемо домогтися мармуровості, якою славиться шматок стейка, використовуючи екологічніші методи”, — сказав професор прикладної хімії в Університеті Осаки Мічія Мацусака.

Дослідники розповіли, що їм вдалося збільшити мармуровість яловичини – білі лінії та плями жиру, які роблять зрізи ваґю такими смачними та дорогими. Також Мацусака сказав, що для стейків, створених з використанням технології 3D-друку і вирощених у лабораторії стовбурових клітин, буде потрібно менше корів і ферм, ніж для природнього аналогу.

Щоб приготувати ваґю у лабораторії, вчені спочатку витягли два типи клітин з коров’ячих щік. Клітини-сателіти, відповідальні за зростання м’язів, були використані для формування м’язів — червоної частини стейка. Жирові стовбурові клітини, взяті з коров’ячого жиру, перетворилися в яловичі вени та жирові «кульки».

Після екстракції вчені об’єднали клітини зі штучною тканиною сухожилля, зробленої з колагену, щоб зробити рулони з яловичого волокна ваґю. Цей процес відомий як тривимірна біопечать. Потім вони вручну з’єднали шматочки в стейк.

Яловичина ваґю — одна з найдорожчих і найякісніших, адже м’ясні породи корів ваґю виведені в Японії.

Також читайте: Скорочення антибіотиків в ЄС: приклад Нідерландів та Іспанії.

Джерело: agronews.ua.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *