promo-zsm
promo-zsm

Німеччина потребує нову стратегію в свинарстві, щоб протистояти низьким цінам

Німеччина потребує нову стратегію в свинарстві, щоб протистояти низьким цінам
pigcentre

Міністр сільського господарства Німеччини Юлія Клекнер заявила у вівторок, що Німеччині необхідно розробити нову стратегію для свинарства, щоб допомогти фермерам, які зіткнулися із катастрофічно низькими цінами.

В якості причин падіння цін Клекнер вказала на триваюче скорочення кількості свинини в раціоні жителів Німеччини, погану погоду цього літа в розпал сезону барбекю, зниження продажів через коронавірусні обмеження в ресторанах і заборона на імпорт німецької свинини після виявлення африканської чуми свиней.

«Економічний стан наших ферм залишає бажати кращого, – сказала Клекнер. «У нас дуже низькі ціни на свиней і поросят, на яких неможливо заробляти собі на життя». За її словами, в даний час в Німеччині є близько 260 000 тонн непроданої свинини.

За даними німецької сільськогосподарської асоціації VEZG, ціни на свиней в Німеччині становлять близько 1,25 євро за кілограм, в порівнянні з 1,42 євро в липні і 1,47 євро до того, як у вересні 2020 року в Німеччині був виявлений перший випадок АЧС .

Проте, Клекнер відхилила заклики фермерських асоціацій платити фермерам за відход від виробництва свинини, оскільки, за її словами, ця продукція може бути замінена імпортом. Також Клекнер виступила за круглим столом за участю фермерів, переробників м’яса і роздрібних торговців для обговорення цін на свиней.

Китай і інші покупці заборонили імпорт німецької свинини у вересні 2020 року після підтвердження випадку АЧС у диких тварин. За словами Клекнер, переговори з країнами-імпортерами про скасування обмежень тривають, але переговори з Китаєм залишаються складними.

За словами міністра, Німеччині необхідно розробити нову загальнопромислову стратегію з участю всіх учасників ланцюга створення доданої вартості – фермерів, переробників м’яса і роздрібних торговців.

Також необхідний додатковий маркетинг для просування продажів свинини, виробленої в Німеччині з дотриманням високих стандартів захисту тварин.

Також читайте: Вчені створили найдорожче м’ясо у світі.

Джерело: thepigsite.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *