Данський університет вивчає, чи може Uniprotein, нове джерело білка, бути екологічно чистим компонентом кормів для свиней.
Юніпротеїн – це джерело білка, що складається з бактерій, здатних рости на метані як субстрат.
Подальше використання цього типу білка може зменшити вуглецевий слід у виробництві кормів для сільськогосподарських тварин, а також мінімізувати використання натуральних джерел цього корисного елементу.
«Нам потрібні нові стійкі джерела білка, щоб задовольнити підвищену потребу для виробництва сільськогосподарських кормів», – розповідає данський дослідник. – «Бактеріальне джерело білка, Uniprotein, яке розробляється компанією UniBio A / S, вважається стійким, оскільки воно має здатність рости майже незалежно від ґрунту та води. Білок схвалений в якості кормового інгредієнта в ЄС. Протягом наступних років запатентований процес виробництва масштабуватиметься для можливої комерціалізації».
Читайте також:
Вирощувати креветок стало вигідніше, ніж свиней?
Вивчення потенціалу Uniprotein
Юніпротеїн має вміст білка та олії, що відповідає рибному борошну, та містить інші функціональні поживні речовини. Тому проект GUDP «SUPIAF – стійкі білкові інгредієнти як корм для тварин» було започатковано у 2019 році. Мета проекту – продемонструвати потенціал Uniprotein для використання у кормах для поросят. Професор Метте Олаф Нільсен з кафедри тваринницьких наук Орхуського університету бере участь у частині проекту, що стосується тестування юніпротеїну на свинях:
«На початку 2020 року ми розпочали експеримент з годівлі в експериментальних умовах університету. Тут ми перевіряємо засвоюваність білка Unibio та його окремих амінокислот…», – каже Метте Олаф Нільсен.
«Цієї осені ми збираємося провести більш широке випробування в годівлі, щоб відстежити зростання та ефективність цієї годівлі щойно відлучених поросят. Ми додамо до їх раціону певну кількість Юніпротеїну замість картопляного білка та рибного борошна», – каже дослідник. Окрім ефективності корму, вчені також детальніше вивчають потенційний вплив Uniprotein на розвиток шлунково-кишкової системи свиней.
Також читайте, чому ціни на м’ясо завищені в усьому світі.
Джерело: thepigsite.com.
Коментарі: