promo-zsm
promo-zsm

У США розроблена нова вакцина проти АЧС

На Буковині зняли карантинні обмеження, які діяли через спалах АЧС
pigcentre

Розробники кажуть, що через кілька років африканська чума свиней (АЧС) більше не буде представляти загрозу для свинарства у всьому світі. Нова вакцина з багатообіцяючими результатами в даний час проходить випробування в Центрі хвороб тварин Плам Айленд в США.

Експерти Міністерства сільського господарства США повідомили, що домашні свині, заражені вірусом ASFv-G-ΔA137R, залишалися здоровими через 28 днів після вакцинації експериментальним іммунізатором.

Фахівці Служби сільськогосподарських досліджень США (ARS) змогли розробити нову вакцину для імунізації свиней проти африканської чуми свиней (PSA), яка була досягнута за рахунок усунення гена A137R.

Згідно зі звітом в Journal of Virology, опублікованому Американським товариством мікробіологів, видалення цього компонента патогена дозволило значно знизити вірулентність у домашніх тварин.

Вчені з Центру хвороб тварин Плам Айленд пояснили, що свині, щеплені цим іммунізатором, розвинули чудову специфічну відповідь антитіл при зараженні штамом PSA. Для проведення дослідження піддослідних свиней, яким експериментальний іммунізатор вводили внутрішньом’язово, спостерігали протягом 28 днів, протягом яких всі залишалися здоровими.

Вчені пояснили, що до сих пір в їх дослідженнях вакцина ASFv-G-ΔA137R не проявляла негативного взаємодії з вірусом, що відрізняє її від інших вакцин, які необхідно протестувати перед комерціалізацією.

Джерело: Meatinfo

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *