promo-zsm
promo-zsm

Китай зменшить імпорт свинини у другому півріччі

Китай зменшить імпорт свинини у другому півріччі
pigcentre

За перші 6 місяців 2021 року, в Китаї прослідковувалася тенденція до зниження ціни на свинину. Тепер вона досягнула рівня імпортного м’яса. Скоріше за всього, таке зниження вплине на світовий ринок.

Про причини падіння цін в Китаї говорить звіт Rabobank за 3 квартал 2021 року.

Аналітики відзначили, що за перші чотири місяці 2021 року спалахи африканської чуми свиней, пов’язані з новим штамом, призвели до ліквідації поголів’я в багатьох регіонах країни. Це спричинило тимчасовий стрибок пропозицій.

Після цього відбувся ще один демпінг ринкової вартості м’яса. Оскільки фермери перестали чекати на підвищення ціни, вони почали забивати важких свиней. Тим самим, створюючи додаткову пропозицію на постачання м’яса з квітня по червень. Хоча у квітні експорт до Китаю дещо зменшився, але це було компенсовано істотними поставками у В’єтнам та Філіппіни.

Протягом травня експорт до Китаю також скоротився. Проте Мексика, Канада та Японія імпортували більше, ніж зазвичай.

Подальші спалахи хвороб в Китаї спричинили новий етап ліквідації поголів’я у постраждалих регіонах. Раптове збільшення пропозицій призвело до негативних результатів. Вони проявилися як у сільському господарстві, так і в торгівлі у першому півріччі. Очікувано, що імпорт свинини в Китай у 3 кварталі буде зменшуватися.

«Ми сподіваємося, що ціни на свинину відновляться у ІІІ кварталі. Проте існуючі запас мороженої свинини не дадуть повною мірою відновитися цінам. Зменшення імпорту в найближчі місяці зменшить показник загального річного імпорту до 20% », – сказав Ченджун, старший аналітик Rabobank.

Така ситуація призведе до перерозподілу торгівлі свининою на світовому ринку. Також це може вплинути на зниження тарифів на свинину в країнах-експортерах. Підвищений попит з інших ринків, таких як Філіппіни та В’єтнам, може частково компенсувати потенційне зниження експорту до Китаю.

Наслідки хвороб, менша вага забою та високі витрати на корм дещо зменшать світове виробництво у 2 -му півріччі 2021 року. Ціни на свинину в світі залишаться на високому рівні.

Також читайте, що в США знижуються запаси ВРХ.

Джерело: feednavigator.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *