promo-zsm
promo-zsm

Штучна свинина представлена вченими в Кореї

Штучна свинина представлена вченими в Кореї
НС_CIAB_АМГ

Культивована штучна свинина представлена вченими університету Седжонг у Сеулі, Південна Корея.

Культивоване м’ясо – альтернативний білок, який виробляється шляхом утримання м’язових клітин в пробірці без забою тварин. Прототип м’яса на основі штучного вирощування клітин був реалізований шляхом культивування стовбурових клітин, отриманих із скелетних м’язів свиней, для досягнення найбільшої схожості з натуральним м’ясом. Про це повідомили вчені з університету Седжонга.

Дослідження в області харчових продуктів біотехнологічного відділу університету розпочалось в 2018 році під керівництвом професора Парка Сунгвона. Штучна свинина вирощується шляхом відділення стволових клітин від скелетних м’язів тварин. Отримані клітини поміщаються в поживне середовище біореактора. Там вони розмножуються, доки їх не виявиться достатньо для того, щоб отримати цілісний продукт.

Дослідження були проведені за підтримки Міністерства торгівлі, промисловості та енергетики спільно з Сеульським національним університетом та стартапом Space F, який спеціалізується на культивованих м’ясних продуктах.

“Ми прагнемо вдосконалювати технологію виробництва культивованого м’яса для комерціалізації шляхом подальших досліджень та оптимізації, – сказав професор Парк. – Ми прагнемо вдосконалити основну технологію виробництва культивованого м’яса”. 

Крім того, команда вчених вже завершила розробку культивованої яловичини і випустить прототип у найближчому часі.

Нагадаємо, ринок альтернативного білка почав розвиватись швидкими темпами і нещодавно з’явився новий стартап по 3D-друку м’яса.

Джерело: The Pig Site

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *