Культивована штучна свинина представлена вченими університету Седжонг у Сеулі, Південна Корея.
Культивоване м’ясо – альтернативний білок, який виробляється шляхом утримання м’язових клітин в пробірці без забою тварин. Прототип м’яса на основі штучного вирощування клітин був реалізований шляхом культивування стовбурових клітин, отриманих із скелетних м’язів свиней, для досягнення найбільшої схожості з натуральним м’ясом. Про це повідомили вчені з університету Седжонга.
Дослідження в області харчових продуктів біотехнологічного відділу університету розпочалось в 2018 році під керівництвом професора Парка Сунгвона. Штучна свинина вирощується шляхом відділення стволових клітин від скелетних м’язів тварин. Отримані клітини поміщаються в поживне середовище біореактора. Там вони розмножуються, доки їх не виявиться достатньо для того, щоб отримати цілісний продукт.
Дослідження були проведені за підтримки Міністерства торгівлі, промисловості та енергетики спільно з Сеульським національним університетом та стартапом Space F, який спеціалізується на культивованих м’ясних продуктах.
“Ми прагнемо вдосконалювати технологію виробництва культивованого м’яса для комерціалізації шляхом подальших досліджень та оптимізації, – сказав професор Парк. – Ми прагнемо вдосконалити основну технологію виробництва культивованого м’яса”.
Крім того, команда вчених вже завершила розробку культивованої яловичини і випустить прототип у найближчому часі.
Нагадаємо, ринок альтернативного білка почав розвиватись швидкими темпами і нещодавно з’явився новий стартап по 3D-друку м’яса.
Читайте також:
Стартап по 3D-друку м’яса зібрав $29 млн інвестицій
Джерело: The Pig Site