promo-zsm
promo-zsm

Погіршення ситуації з робочою силою у Великобританії

Погіршення ситуації з робочою силою у Великобританії
НС_CIAB_АМГ

Деякі м’ясопереробні підприємства Великобританії скоротили асортимент своєї продукції.

Брак персоналу на м’ясопереробних підприємствах у Великобританії посилюється. Причиною цьому є робітники з ЄС, які покинули країну після Brexit, а також четверта хвиля COVID-19, що впливає на робочу силу в м’ясній галузі.

На цю тему висловився генеральний директор Британської асоціації м’ясопереробників (BMPA) Нік Аллен. Він сказав, що 5-10% робочої сили через додаток на телефоні отримали повідомлення-рекомендацію самоізолюватися.

«І це відбулося одночасно з істотною нестачею працівників, від якої сильно страждає галузь. Компаніям доводиться зменшувати асортимент своєї продукції, щоб компенсувати відсутність навичок у робочої сили на своїх виробничих лініях», – прокоментував він в інтерв’ю для BBC Radio 4.

Ситуація загрожує існуванню галузі, оскільки важливі вакансії, що необхідні для забезпечення виробництва в м’ясній галузі, ще не включені до Списку дефіцитних професій.

«Якщо ситуація з кадрами в Великобританії ще більше погіршиться, компанії будуть змушені повністю закрити свої деякі виробничі лінії», – сказав пан Аллен.

За словами директора Британської асоціації м’ясопереробників, першими продуктами, які можуть пропасти з полиць магазинів, стануть відбивні з баранини із видаленим жиром. Вони вимагають більшої вправності від кваліфікованих м’ясників, яких зараз немає.

Ця страва є популярною в британських магазинах, а тому одна з найприбутковіших для переробників. По цій причині, фінансові наслідки для них можуть бути непоправними.

«Ми протягом кількох місяців закликали уряд додати м’ясників в список дефіцитних професій.  Це б дозволило галузі тимчасово заповнювати зростаючі вакансії іноземними працівниками, поки не мине ця криза», – сказав Нік Аллен.

Також читайте прогноз ОЕСР-ФАО щодо виробництва м’яса у світі до 2030 року.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *