promo-zsm
promo-zsm

США видає наказ щодо захисту cвоїх островів від АЧС

США видає наказ щодо захисту cвоїх островів від АЧС
pigcentre

Служба інспекції здоров’я тварин та рослин (APHIS), що належить Міністерству сільського господарства США, видає Федеральний наказ про припинення міждержавного переміщення всіх живих свиней, поросят і всіх видів продуктів зі свинини в Пуерто-Ріко та на Віргінських островах США.

Цей Федеральний наказ, що набрав чинності сьогодні, є необхідним для створення зони захисту від африканської чуми свиней на острівних частинах США.

Таким чином, APHIS вживає додаткового захисту для поголів’я свиней у США, аби захистити інтереси американських виробників. На островах не було виявлено хвороби АЧС, але уряд продовжує координувати роботу з обома територіями задля покращення біозахисту.

28 липня Служба інспекції здоров’я тварин та рослин підтвердила АЧС у зразках, зібраних в Домініканській Республіці. Після цього, APHIS швидко збільшила свій нагляд на островах США, аби не допустити вірус туди.

26 серпня APHIS оголосила про намір зону захисту від хвороб тварин навколо Пуерто-Ріко та Віргінських островів, щоб запобігти зараженню АЧС. Міжнародне епізоотичне бюро вбачає створення такої охоронної зони, як тимчасовий захід у відповідь на підвищений ризик з боку сусідньої країни.

Коли зона охорони буде встановлена, Служба інспекції здоров’я тварин та рослин має наміри:

  • Заборонити вивезення та переміщення живих свиней та продуктів зі свинини.
  • Проводити відповідний нагляд у охоронній зоні, щоб швидко виявити вірус.
  • Провести громадську просвітницьку кампанію, що стосується біозахисту на фермах та в інших закладах

У найближчі тижні APHIS детально опише дії, які будуть вжиті для створення охоронної зони. Відповідний звіт служба надасть до МЕБ.

Також читайте: Данія впроваджує термінові заходи для запобігання АЧС.

Джерело: thepigsite.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *