promo-zsm
promo-zsm

Данія впроваджує термінові заходи для запобігання АЧС

Данія впроваджує термінові заходи для запобігання АЧС
pigcentre

Данська влада виступила з офіційним зверненням до громадян, закликавши мисливців, водіїв вантажівок і фермерів виявляти особливу обережність при чищенні і використанні свого обладнання. Також громадян країни закликали уникати імпорту м’ясних продуктів з сусідніх країн. Адже нещодавно повідомлялося про випадки розповсюдження АЧС серед домашніх тварин в сусідній Німеччині.

Випадки поширення небезпечної хвороби були зареєстровані в районах Німеччини, розташованих всього за 375 км від датського кордону.

На відміну від свинячого грипу, африканська чума свиней не вражає людей. Незважаючи на це, в разі поширення в Данії, ця хвороба може завдати серйозного удару по сільськогосподарській галузі країни. Данія входить до числа найбільших світових експортерів свинини. Сьогодні приблизно 90% виробленої в країні продукції йде на експорт. Це має важливе значення для економіки. Більш того, свинина становить майже половину всього сільськогосподарського експорту і понад 5% від загального експорту королівства.

У 2019 Данія вже звела 70-кілометровий паркан вздовж кордону з Німеччиною. Це було вмотивовано тим, аби захистити датську галузь свинарства, запобігши перетин диких тварин з Німеччини. Проте нові випадки поширення хвороби знову викликають занепокоєння.

Відзначимо, що на сьогоднішній день в Німеччині було зареєстровано 2070 інфікованих кабанів. У домашніх свиней вірус був виявлений лише на кількох фермах.

Також читайте: Податковий комітет позбавляє пільг виробників курятини. ВРХ та свині – наступні?

Джерело: effektivtlandbrug.landbrugnet.dk.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *