promo-zsm
promo-zsm

Кібератака вартістю в $5,9 млн на агропромисловий кооператив в США

Кібератака вартістю в $5,9 млн на агропромисловий кооператив в США
НС_CIAB_АМГ

21 вересня відбулася кібератака російських хакерів на фермерський кооператив штату Айова. Злочинці вимагали 5,9 мільйонів доларів для розблокування комп’ютерних мереж. Ці мережі використовуються для обслуговування ланцюгів постачання продуктів харчування та графіків годування мільйонів курей, свиней та великої рогатої худоби.

Постраждалий «New Cooperative», що є членом альянсу фермерів, продає кукурудзу та соєву продукцію. В кооперативі змогли локалізувати атаку і розробити обхідний шлях, щоб продовжувати приймати поставки зерна та контролювати усі логістичні процеси.

Кооператив вивів свою комп’ютерну мережу в автономний режим, щоб ізолювати вторгнення і закрила своє програмне забезпечення для картографування ґрунту – систему керування, яка оптимізує зрошення та використання добрив. Тим часом, фермери почали використовувати фізичні (а не цифрові) ваги для реєстрації перевезень зерна.

Хакерська група BlackMatter пригрозила опублікувати терабайти даних кооперативу, включаючи рахунки-фактури, документи щодо досліджень та розробок, а також вихідний код своєї технології картографування ґрунту, якщо хакери не отримають викупний платіж у криптовалюті до 25 вересня. 

Нагадаємо, що у червні інший російський осередок кіберзлочинності REvil здійснив атаку на JBS, найбільшого у світі виробника м’яса. Компанія, яка працює у США, Бразилії, Канаді та Австралії, врешті-решт заплатила викуп у розмірі 11 мільйонів доларів. Експерти з національної безпеки побоюються, що напад на «New Cooperative» може призвести до нових нападів на виробників сільського господарства, особливо на кооперативи.

«Цього було недостатньо, аби викликати зміни ціни на такі товари, але, безумовно, ця кібератака матиме наслідки з точки зору системи постачання продуктів харчування», – розповіли дослідники з кібербезпеки. – «Це нова форма тероризму».

Джерело: washingtonpost.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *