promo-zsm
promo-zsm

На Філіппінах зростає імпорт свинини

На Філіппінах зростає імпорт свинини
pigcentre

Для Філіппін спалахи африканської чуми свиней в останні роки призвели до значного зниження виробництва свинини, що підштовхнуло імпорт до рекордно високих показників. Тим часом уряд Філіппін посилює стратегії просування місцевого виробництва та стабілізації ринку.

В недавньому звіті Міністерства сільського господарства США (USDA) наголошується, що через АЧС поголів’я свиней на Філіппінах скоротилося більш ніж на 3 мільйони. Із 12,7 мільйонів в січні 2020 року до 9,7 мільйонів в січні 2021 року. Це також було зафіксовано Філіппінським статистичним управлінням (PSA).

USDA звітувало: «Хоча і робляться спроби відновлення поголів’я, виробники все ж побоюються через відсутність доступної вакцини. В останньому звіті PSA зазначається, що загальний обсяг виробництва свинини зменшився на 25,8% з січня по березень 2021 року порівняно з аналогічним періодом 2020 року».

Статус АЧС на Філіппінах        

У травні цього року президент країни оголосив «важкий стан» через АЧС, який передбачає залучення додаткових коштів та ресурсів для боротьби із хворобою, подолання дефіциту поставок та зниження роздрібних цін на свинину.

У звіті Міністерства сільського господарства Філіппін вказується на зменшення кількості активних випадків АЧС, хоча багато районів країни все ще класифікуються як заражені.

Звіт Філіппінського статистичного управління продемонстрував поступове зниження виробництва свинини з першого кварталу 2020 року до 1-го кварталу 2021 року.

Фінансова підтримка уряду

Щоб збільшити виробництво свинини, Міністерства сільського господарства розпочало програму на суму 610 мільйонів доларів США. Вона спрямована на відновлення поголів’я свиней, сприяючи поверненню виробників до сільськогосподарського бізнесу.

Щоб заохотити виробників приватних та напівкомерційних господарств, кредитна політика Міністерства сільського господарства пропонує спеціальну програму. Вона визначена кредитною сумою у розмірі 10,3 млн доларів США, що підлягає виплаті протягом 3-5 років без відсотків. Комерційним виробникам буде надано понад 550 мільйонів доларів США для подібних кредитних програм.

Одночасно з цим, посилюється біозахист для контролю за розповсюдженням вірусу свиней.

Знижені тарифи

Намагаючись контролювати ціни та задовольняти попит, уряд Філіппін знизив тарифні ставки на імпорт свинини.

Під час брифінгу Вільям Дар, Міністр сільського господарства, сказав: «Ми дякуємо нашим колегам у кабінеті президента Дутерте за розробку схеми MAV, яка визначає податкові принципи щодо використання додаткових 200 000 тонн імпорту свинини».

Інформаційне агентство Reuters повідомляло, що Філіппіни планують збільшити імпорт свинини цього року приблизно до 400 000 тонн, що більш ніж удвічі перевищує початкову пропозицію.

Джерело: pigprogress.net.

Нагадаємо, що представники м’ясної та молочної галузей звернулись до Президента України.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *