

Після збереження цінової стабільності протягом першої половини червня із середнім показником 1,547 євро за кг туші, ціни на свиней у Франції почали трохи падати.
Тепер ціни на живих тварин у Франції коливаються, і така тенденція зберігатиметься надалі. З середини червня ринкова ціна свиней у Франції втратила 0,202 євро/кг. Галузь свинарства в країні увійшла в агресивну конкуренцію на європейському ринку. Зокрема іспанське м’ясо пропонується на французькому ринку за дуже низькими цінами. Більше того, переробні заводи повідомили про те, що великі роздрібні агенти відмовляються збільшувати ціни в своїх магазинах.
«За останні тижні було забито менше свиней, що є відображенням сезонного зменшення попиту у виробництві та з боку переробників. Незважаючи на закінчення карантинних обмежень в Європі та відновлення громадського харчування, внутрішній попит не є основним. Він не зможе компенсувати раптовий вихід з ринку найбільшого імпортера свинини – Китаю», – повідомляє Філіп Маллетройт, директор Genesus Inc.

Читайте також:
Індія повідомила про першу смерть від пташиного грипу
Ціни на свинину у Франції перевищили показники минулого року лише у травні та червні (+ 13%). За перші чотири місяці року ціни знизились на 21% (січень), 18% (лютий), 14% (березень), 3% (квітень).
На деяких європейських ринках, відбувається повільне відновлення, у зв’язку з вибором місцевих жителів залишитися на відпочинок у своїй країні. Подекуди очікується, що краща погода збільшить попит свинини на грилі. Але кількість наявного на сьогодні м’яса залишається набагато вище рівня споживання.
Також читайте, що на Філіппінах зростає імпорт свинини.
Джерело: euromeatnews.com.
Коментарі: