Португалія прагне збільшити виробництво яловичини та досягти самодостатності, але до цього ще далеко. Поточні показники споживання на ринку зросли до 20,8 кг на жителя у 2020 році, згідно зі звітом FAS USDA.
Згідно з офіційними даними Португалії, загальний забій великої рогатої худоби в Португалії зріс на 6,5% до 393 305 голів, у 2020 році було вироблено 97 700 тонн яловичини, що на 5,4% порівняно з 2019 роком. Тенденція зберіглася і в 2021 році, коли загальний забій і виробництво яловичини зросли на 5.8% за перші 10 місяців у році.
Протягом багатьох років молочні ферми, які базуються на Азорських островах, виявилися неефективними, і в наступні роки імпорт живої великої рогатої худоби в провінції збільшиться.
«Азорські молочні ранчо з неефективними фермами переходять на виробництво яловичини як спосіб реструктуризації молочного сектору та розширення виробництва азорської яловичини», – підкреслюється у звіті ФАС.
Читайте також:
Іспанія збільшила експорт м’яса на 10% у 2021 році
ФАС зазначила, що виробництво великої рогатої худоби Португалії може продовжити незначне зростання у 2022 році, щоб задовольнити попит на експорт живої ВРХ, в основному в Ізраїль, і збільшити внутрішнє споживання. Однак високі ціни на корми в 2021 році призвели до зменшення маси туші.
«Імпорт живої ВРХ, в основному з Іспанії, сильно зріс у 2020 році, щоб забезпечити зростання виробництва», – йдеться у звіті ФАС.
Аналогічно, експорт живої худоби з Португалії зріс на 30%, в основному через 50% зростання експорту ВРХ до Ізраїлю, найбільшого португальського ринку. Проте протягом перших 10 місяців 2021 року португальський імпорт великої рогатої худоби скоротився на 80% відповідно до намірів сектору ВРХ збільшити виробництво», – йдеться у звіті.
Джерело: euromeatnews.com.