promo-zsm
promo-zsm

Португалія збільшуватиме виробництво яловичини до рівня самозабезпечення

Португалія збільшуватиме виробництво яловичини до рівня самозабезпечення

Португалія прагне збільшити виробництво яловичини та досягти самодостатності, але до цього ще далеко. Поточні показники споживання на ринку зросли до 20,8 кг на жителя у 2020 році, згідно зі звітом FAS USDA.

Згідно з офіційними даними Португалії, загальний забій великої рогатої худоби в Португалії зріс на 6,5% до 393 305 голів, у 2020 році було вироблено 97 700 тонн яловичини, що на 5,4% порівняно з 2019 роком. Тенденція зберіглася і в 2021 році, коли загальний забій і виробництво яловичини зросли на 5.8% за перші 10 місяців у році.

Протягом багатьох років молочні ферми, які базуються на Азорських островах, виявилися неефективними, і в наступні роки імпорт живої великої рогатої худоби в провінції збільшиться.

«Азорські молочні ранчо з неефективними фермами переходять на виробництво яловичини як спосіб реструктуризації молочного сектору та розширення виробництва азорської яловичини», – підкреслюється у звіті ФАС.

ФАС зазначила, що виробництво великої рогатої худоби Португалії може продовжити незначне зростання у 2022 році, щоб задовольнити попит на експорт живої ВРХ, в основному в Ізраїль, і збільшити внутрішнє споживання. Однак високі ціни на корми в 2021 році призвели до зменшення маси туші.

«Імпорт живої ВРХ, в основному з Іспанії, сильно зріс у 2020 році, щоб забезпечити зростання виробництва», – йдеться у звіті ФАС.

Аналогічно, експорт живої худоби з Португалії зріс на 30%, в основному через 50% зростання експорту ВРХ до Ізраїлю, найбільшого португальського ринку. Проте протягом перших 10 місяців 2021 року португальський імпорт великої рогатої худоби скоротився на 80% відповідно до намірів сектору ВРХ збільшити виробництво», – йдеться у звіті.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *