Іспанія збільшує свою присутність на міжнародному ринку м’яса. Торік експорт м’яса зріс на 10%, досягнувши загалом 2 154 034 тонни. Всі види іспанського м’яса користуються підвищеним попитом на ринках по всьому світу.
Найбільш помітне зростання експорту відбулося у птахівництві, на 25% – на 102 172 тонни продукції, вивезеної за межі ЄС. Яловичина завершила рік із збільшенням обсягів експорту на 12% (34 766 тонн); в той час як свинина, незважаючи на зниження в останні місяці, також завершила рік зростання: 1 923 530 тонн було продано в третіх країнах, що на 7,9% більше в порівнянні з 2020 роком.
Читайте також:
Названо продукти, які подорожчали найбільше
«Ще одна позитивна цифра — це 75 375 тонн експортованого м’яса у рубриці «інше м’ясо та заготовки». Вони демонструють збільшення на 39% у порівнянні з 2020 роком», — йдеться у звіті іспанської CEXGAN.
У 10 найбільших напрямків експорту іспанського м’яса були Китай, Філіппіни, Японія, Південна Корея, Великобританія, Південна Африка, Тайвань, Мексика, Гонконг та Сербія.
Джерело: euromeatnews.com.