Згідно з останнім прогнозом Європейської комісії на 2021 рік, неоднозначна ситуація у виробництві м’яса очікується в країнах ЄС. У той час, коли за прогнозами виробництво свинини збільшиться на 394 тис. т. (+ 1,7%), в інших сільськогосподарських секторах очікується спад показників.
Що стосується експорту свинини з ЄС, він виросте на 5%, незважаючи на торговельні бар’єри, що виникли після Брексіт. Очікується, що виробництво яловичини в ЄС скоротиться на 1,3% (92 тис. т.) в 2021 році через зниження попиту в громадському харчуванні. Однак експорт на великі ринки (Канада і Японія), продовжуватиме збільшуватися завдяки нещодавним торгівельним угодам.
Читайте також:
Україна в ТОП-10 експортерів свинини, чи можливо?
У птахівництві очікують аналогічний спад через спалахи пташиного грипу, зареєстрованих на основних ринках-виробниках, і високі ціни на корми. Виробництво м’яса птиці в цьому році впаде на 0,9% (-121 тис. т.). Але очікується зростання внутрішнього споживання в ЄС разом із поновленням роботи сектора громадського харчування. Заморожені запаси білого м’яса повинні частково задовольнити цей додатковий попит.
Виробництво м’яса овець і кіз в ЄС має залишитися стабільним в 2021 році, збільшившись на 0,1% (688 т.). Відкриття закладів громадського харчування має позитивно вплинути на сектор яловичини та курятини в другій половину року.
Нагадаємо, що в Києві відбудеться найбільша подія м’ясної галузі та свинарства.
Джерело: meatinfo.ru.