promo-zsm
promo-zsm

Ринок штучного м’яса може досягти 25 млрд за 10 років

Ринок штучного м’яса може досягти 25 млрд за 10 років
НС_CIAB_АМГ

За опублікованим аналізом від McKinsey, ринок штучного м’яса може досягти 25 млрд доларів за найближчі 10 років. Все залежить від 5 ключових факторів.

З моменту початку розробки штучного білка, компаніям вдалося знизити витрати на виробництво на 99%. Наприкінці 2020 року в Сінгапурі, єдиній країні, яка дозволила споживання штучного м’яса, вперше смакували хрусткою куркою, що була вирощена в лабораторних умовах.

Регулюючі органи в США оголосили про створення угод щодо регулювання продукту. А Європейський Союз виділив гранти на мільйони євро для дослідження та розробки такого виду м’яса.

Ця нова галузь, яка на сьогодні нараховує менше 100 виробників, залучила приблизно 350 мільйонів доларів інвестицій у 2020 році та близько 250 мільйонів доларів у 2021. Фінансували найбільші представники натурального м’яса  (Tyson, Nutreco), а також фінансові установи (Temasek, SoftBank).

Оцінка майбутньої ринкової вартості коливається від 5 до 25 млрд доларів, залежно від темпів зростання популярності штучного м’яса. Аби досягти саме 25 мільярдів до 2030 року, потрібно щорічно виготовляти 1,5 мільйона тонн продукту. 

Окрім цього, подальші темпи впровадження та вартість ринку залежатимуть від п’яти ключових факторів:

  • Прийняття споживачами. Чи будуть люди куштувати курячі нагетси, бургери або філе-міньйон та стейки лосося з м’яса, яке буле вирощене в лабораторії?
  • Проблеми виробництва. Як галузь буде вирішувати проблеми, пов’язані з охороною праці, робочими місцями та можливими економічними коливаннями?
  • Цінова політика. Чи стане штучне м’ясо економічно вигідніше за звичайне м’ясо?
  • Міжнародна політика. Як світова спільнота буде ставитись до розвитку нової галузі?
  • Постачання. Чи зможуть компанії вирощувати достатньо м’яса, щоб задовільнити ним увесь попит?

У той же час ринок традиційного м’яса щороку зростає на 1 відсоток, а обсяг, як очікується, досягне 531 млн тонн до 2030 року.

Також читайте, що в Німеччині зростає невдоволеність стратегією подолання АЧС.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *