promo-zsm
promo-zsm

Зростання виробництва м’яса в Німеччині на 1,4% у 2024 році – вперше за 7 років

pigcentre

У 2024 році Німеччина зафіксувала перше зростання виробництва м’яса після семи років спаду. Згідно з попередніми даними Федерального статистичного управління (Destatis), загальний обсяг виробництва м’яса в країні збільшився на 1,4%, досягнувши 6,9 млн тонн (+97 200 тонн порівняно з 2023 роком). Це стало першим збільшенням виробництва з 2016 року, коли показник складав 8,4 млн тонн.

У 2024 році на німецьких бойнях було забито 48,7 млн голів свиней, великої рогатої худоби, овець, кіз і коней, а також 693,3 млн голів курей, індиків і качок. Серед найбільших змін — зростання виробництва свинини. Німецькі бійні свиней переробили 44,6 мільйона голів у 2024 році, що на 1,2% більше, ніж у 2023 році. Кількість свиней, вирощених в Німеччині, збільшилася на 1,6%, до 43,3 млн голів. Проте кількість імпортних свиней, забитих на німецьких бойнях, зменшилася на 9,2% і склала 1,3 млн голів.

В результаті, в 2024 році Німеччина виробила близько 4,3 мільйона тонн свинини, що на 1,9% більше, або на 80 500 тонн більше, ніж у 2023 році. Однак це все ще на 1,3 мільйона тонн менше, ніж у рекордному 2016 році, що свідчить про зниження на майже 25% від пікових показників.

Джерело

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *