

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 20 – 26 січня 2025 року: 74-75 грн/кг на свиней живою вагою.
Прогнозується, що ціна на свиней наступного тижня буде зросте до 74-75 грн/кг.
Скорочення виробництва свинини в ЄС відкриває нові горизонти для українських виробників. Завдяки найнижчій собівартості у світі, наша свинина має всі шанси завоювати перспективні ринки Азії та Африки, де попит на продукцію продовжує зростати.
Ключовою умовою успіху залишається боротьба з африканською чумою свиней (АЧС). Впровадження вакцини у 2025 році може стати переломним моментом, що дозволить викорінити вірус та відкрити доступ до міжнародних ринків. Настав час українським виробникам стати лідерами глобального свинарства!
На німецькій біржі VEZG на наступний тиждень ціни на напівтуші кондиційних свиней – 1,72 € євро/кг (75,51 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 0,85 євро/кг (37,31 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ.
На польській біржі CennikRolnicze середня ціна на живих свиней – 5,15 злотий/кг (52,79 грн/кг). Діапазон цін на живих свиней: 4,50 – 6,20 злотих/кг (46,13 – 63,55 грн/кг).
Динаміка цін у світі:
🔻 1,94 €/кг (-2%) у ЄС
🔻 1,58 €/кг (-8%) у Бразилії
🟢 1,69 €/кг (+2%) у США
🟢 1,47 €/кг (+5%) у Канаді
Усі ціни вказані за забійну вагу.
Свинина з України могла б зайняти своє місце в глобальному ринку і простимулювати розвиток мʼясної галузі і свинарства України.
Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.
Довідково
Щотижня Асоціація “М’ясної галузі” готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на сайті асоціації та надсилає всім зацікавленим.
Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м’ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).
Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м’ясопереробних підприємств і свинокомплексів.