promo-zsm
promo-zsm

Китай закуповує свинину на новорічні свята

Китай закуповує свинину на новорічні свята
pigcentre

Ціни на свиней в КНР швидко зростають, що є сигналом про те, що надлишок пропозиції на внутрішньому ринку може скоро закінчитися. Прогнозується, що країна буде додатково імпортувати свинину через підготовку до китайського Нового року.

Ціни на свиней на китайському ринку зросли більш ніж на 50% з –  7 жовтня до початку листопада. Згідно з коментарем Джима Лонга, президента та генерального директора Genesus Inc., це може спровокувати ще одну хвилю шаленого імпорту свинини. 

«7 жовтня переробники заплатили 11,54 юанів (1,80 дол. США) за кілограм. Тепер за місяць ціна на ринкову свиню зросла на 100 доларів за голову. Ми вважаємо, що так сталося через зменшення пропозиції на ринку. Причина – хвороби (АЧС, РРСС) та ліквідація національного стада через величезні фінансові втрати від продажу свиней за 150-200 доларів за голову, що є нижче собівартості продукції», – сказав він.

На початку листопада ціни на свиней у Китаї підскочили на 5,5 юанів ($0,86)/кг порівняно з попереднім місяцем. Очікується, що Китай збільшить імпорт свинини протягом останніх двох місяців 2021 року, оскільки попит зростає через підготовку до китайського Нового року. 

«Ми очікуємо, що зростання цін на свинину в Китаї призведе до збільшення імпорту свинини. Це підтримає ціну на свинину в Північній Америці та Європі в майбутньому», – зауважив Лонг.

Тим часом ферми в КНР шукають поросят, щоб поповнити свої запаси. Це спричинило стрибок на 150% цін на 15-кілограмових свиней: із 40 доларів кілька місяців тому до майже 100 доларів. 

У серпні наступного року USDA прогнозує зниження виробництва свинини в Китаї на 14%.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *