promo-zsm
promo-zsm

У США випробували вакцину проти АЧС

США випробували вакцину проти АЧС
pigcentre

Служба сільськогосподарських досліджень США (ARS) оголосила, що одна з експериментальних вакцин проти вірусу африканської чуми свиней ефективно захищає свиней, вирощених у Європі та Азії, від нинішнього існуючого азіатського штаму хвороби.

Більшість свиней, що використовуються у світі, виробляється в Азії, де вірус спричиняє руйнівні втрати для галузі свинарства. Нагадаємо, що Африканська чума свиней вперше була виявлена ​​в 2007 році в Грузії. Вона, як відомо, викликає смертельні спалахи хвороб у диких та одомашнених свиней. 

З моменту першого спалаху, АЧС мала широкий та смертельний вплив на поголів’я свиней у різних країнах Східної Європи та Азії. Хоча вірус завдає серйозних економічних втрат всій галузі свинарства, спалахів у Сполучених Штатах виявлено не було. До того ж, вірус не здатний передаватися від тварин до людини.

Комерційне виробництво

Нещодавнє дослідження Міністерства сільського господарства США показує, що вчені розробили ймовірну вакцину з можливістю комерційного виробництва. При цьому зберігаючи ефективність вакцини проти азіатських штамів.

Попередні дослідження проводилися в лабораторних умовах лише у свиней, вирощених у Європі, з використанням ізоляту або зразка ASFV від початкового спалаху.

«Ми раді, що дослідження нашої команди принесли багатообіцяючі результати тестової вакцини, які можна повторити і на комерційному рівні, і для різних порід свиней», – сказав дослідник ARS Дуглас Гладу . «Це сигналізує про те, що наша ймовірна вакцина може зіграти важливу роль у боротьбі з існуючими спалахами, які загрожують світовим постачанням свинини», – сказав дослідник ARS Дуглас Гладу.

Початок формування імунітету було виявлено у однієї третини свиней до другого тижня після вакцинації, а повний захист у всіх свиней досягнутий до четвертого тижня.

Комерційна вакцина проти АЧС буде важливою частиною боротьби з хворобою у зонах спалаху. Дослідники продовжуватимуть визначати безпеку та ефективність вакцини в умовах комерційного виробництва та тісно співпрацюватимуть зі своїм комерційним партнером у В’єтнамі.

«Це важливий крок для науки та для сільського господарства», – сказав дослідник ARS Мануель Борка . «Ми ретельно працюємо над тим, щоб наша вакцина була комерціалізована спільними зусиллями уряду США та нашого комерційного партнера, Національної ветеринарної акціонерної компанії Navetco».

Станом на сьогодні, Служба сільськогосподарських досліджень США успішно розробила та запатентувала п’ять експериментальних вакцин проти АЧС. А також видала сім ліцензій фармацевтичним компаніям на розробку профілактичних щеплень. Служба продовжує пошуки та оцінку комерційних партнерів для розробки вакцини проти АЧС.

Джерело: thepigsite.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *