Нова хвиля спалахів Covid-19 та заборона експорту живої свині у В’єтнам – основні чинники, що впливають на ціни внутрішнього ринку країни.
Ціна на свинину в Таїланді впала в липні після нового спалаху дельта-штаму Covid-19. Він змусив закрити багато переробних підприємств, повідомляє менеджер з міжнародних продажів у Genesus Inc.
За підрахунками, постраждала більша частина великих м’ясокомбінатів у таких містах, як Бангкок та периферійні райони. Станом на 25 липня, лише трохи більше 5% населення було повністю вакциновано. Нові карантинні обмеження в провінціях сприяли сильному зменшенню попиту на свинину. Заклади громадського харчування та ринки були закриті. Саме тому ціна знизилася на 13% – до 68 тайських бат за кілограм (2,1 долара США) у липні. Це найнижча ціна за 12 місяців.
Раніше Таїланд перевозив у В’єтнам через Лаос та Камбоджу понад 8000 голів живих свиней. Але В’єтнам заборонив імпорт живця через підозру АЧС у поставках з Таїланду. На торгівлю з В’єтнамом припадає близько 20% існуючого поголів’я. Оскільки вихід на сусідський ринок тимчасово обмежений, цей надлишок розміщується в середині королівства. Це, в свою чергу, впливає на зменшення ринкової ціни на свинину в країні.
Також читайте: в Китаї покращується біобезпека у вирощуванні свиней.
Джерело: euromeatnews.com.