promo-zsm
promo-zsm

В Таїланді знижуються ціни на свинину

В Таїланді знижуються ціни на свинину
pigcentre

Нова хвиля спалахів Covid-19 та заборона експорту живої свині у В’єтнам – основні чинники, що впливають на ціни внутрішнього ринку країни.

Ціна на свинину в Таїланді впала в липні після нового спалаху дельта-штаму Covid-19. Він змусив закрити багато переробних підприємств, повідомляє менеджер з міжнародних продажів у Genesus Inc.

За підрахунками, постраждала більша частина великих м’ясокомбінатів у таких містах, як Бангкок та периферійні райони. Станом на 25 липня, лише трохи більше 5% населення було повністю вакциновано. Нові карантинні обмеження в провінціях сприяли сильному зменшенню попиту на свинину. Заклади громадського харчування та ринки були закриті. Саме тому ціна знизилася на 13% –  до 68 тайських бат за кілограм (2,1 долара США) у липні. Це найнижча ціна за 12 місяців.

Раніше Таїланд перевозив у В’єтнам через Лаос та Камбоджу понад 8000 голів живих свиней.  Але В’єтнам заборонив імпорт живця через підозру АЧС у поставках з Таїланду. На торгівлю з В’єтнамом припадає близько 20% існуючого поголів’я. Оскільки вихід на сусідський ринок тимчасово обмежений, цей надлишок розміщується в середині королівства. Це, в свою чергу, впливає на зменшення ринкової ціни на свинину в країні.

Також читайте: в Китаї покращується біобезпека у вирощуванні свиней.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *