promo-zsm
promo-zsm

В Китаї покращується біобезпека у вирощуванні свиней

В Китаї покращується біобезпека у вирощуванні свиней
pigcentre

Нещодавно Bloomberg написав про додаткові заходи біологічної безпеки, які вводить КНР для захисту поголів’я свиней від АЧС.

Тепер тваринами заселяють багатоповерхові ферми, побудовані у вигляді кондомініумів, з жорстким обмеженням доступу, відеоспостереженням, внутрішньої ветеринарною службою і строго контрольованим цехом приготування кормів.

В одній з таких гігантських ферм на 10 тисяч голів, побудованої в Південному Китаї, налічується 13 поверхів. У народі їх називають «готелями для свиней». Можна сказати, що тварин утримують в привілейованих умовах, що захищає основний харчовий ресурс країни від різного роду інфекцій – в тому числі і від африканської чуми свиней, яка знищила половину поголів’я Китаю за два роки до пандемії COVID-19.

Вертикальні ферми будують великі китайські виробники свинини – такі як Muyuan Foods і New Hope Group. Вони активно переймають кращий європейський та американський досвід застосування електронних систем для контролю стану тварин і регламентів діяльності персоналу.

Цифрові технології з успіхом використовуються для профілактики АЧС. «Фактично Китай впритул наблизився до ліквідації того пробілу в біологічній безпеці, який перетворив спалах АЧС в катастрофу національного масштабу». – говорить Руперт Клекстон, директор м’ясного департаменту британської консалтингової компанії. – «За 20 років китайці встигли впоратися з тим, на що в американців пішло б приблизно століття».

Також читайте: суд наклав арешт на торгові марки Комплексу Агромарс.

Джерело: aljazeera.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *