promo-zsm
promo-zsm

В’єтнам став першою країною, яка виробляє вакцину проти АЧС

Вакцина проти АЧС В'єтнам
pigcentre

В’єтнам завершив дослідження та пілотну програму вакцини проти африканської чуми свиней (АЧС), і, як очікується, розпочне комерційне виробництво з другого кварталу цього року.

Після офіційного запуску продукції В’єтнам стане першою країною у світі, яка виробляє вакцину проти АЧС.

Національне ветеринарне акціонерне товариство Navetco під керівництвом Міністерства сільського господарства та розвитку сільських районів завершило пілотну програму тестування на 72 свинях у нормальному стані зі 100-відсотковим коефіцієнтом успіху. Пілот також застосовувався до схрещених свиней. За словами Navetco, вакцина займає 14 днів, щоб показати результати .

Пхунг Дук Тьєн, заступник міністра сільського господарства та розвитку сільських районів, сказав: “Вакцина, безумовно, буде ефективною, оскільки жодна свиня не отримала позитивного результату щодо епідемії АЧС після введення”.

Вакцина була розроблена на основі гена I177L із США. США вивчали цей вірус протягом 10 років. У лютому минулого року В’єтнам просив США передати генетично змінені зразки вірусу АЧС, який він розробив для сприяння виробництву вакцин. В’єтнам планує виготовити чотири партії вакцини по 10 000 доз кожна.

Нагадаємо, в Китаї було виявлено новий штам АЧС.

В’єтнамський національний сільськогосподарський університет розпочав дослідження вакцини в березні минулого року. На даний момент компанія розробила чотири вакцини, одна з яких показала обнадійливі результати у 13 із 14 випробуваних свиней.

Дослідницькі групи В’єтнамської академії сільськогосподарських наук також створили нову вакцину, яку пілотували на трьох свинарських фермах у північних провінціях Хун-Йен, Ханам і Тай-Бінь. Із загальної кількості щеплених тварин 16 із 18 свиноматок та всі 15 свиней були у здоровому стані через два місяці, причому частина свиноматок народила здорових поросят.

Довідково:

В’єтнам вперше виявив АЧС на початку 2019 року, і хвороба поширилася на всі 63 провінції протягом року. До грудня 2019 року було вибраковано понад 5,9 млн. Свиней, що становило близько 23% всього стада свиней за офіційними даними. Промислові джерела ж заявили, що кількість свиноматок у країні зменшилася на 35-45% у 2019 році, а поголів’я свиноматок зараз становить близько 2,7 млн ​​голів.

В Україні АЧС поширюється з 2012 року. Особливо зросли масштаби поширення вірусу АЧС в Україні з 2015 року, через нелегальний ринок свиней інфікованих АЧС. Причиною появи і функціонування нелегального ринку свиней інфікованих АЧС в Україні до цього часу є блокування компенсацій свинокомплексам за свиней у випадку АЧС. При виявленні захворювання загроза банкрутства змушує власників свинокомплексів продавати інфікованих свиней, переважно на нелегальні бійні.

З 2016 року вірус АЧС активно поширюється судніми з Україною країнами: Польщею, Румунією, Угорщиною.

До 2019 року Україна експортувала більше 50% свинини у В’єтнам, переважно субпродукти.

З 2020 року поширення АЧС в Німеччині призвело до обвалу цін на свинину в ЄС, що вплинуло і на українські ціни.

Джерела: VIR, FeedNavigator

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *