promo-zsm
promo-zsm

В’єтнам успішно проводить клонування свиней

В'єтнам успішно проводить клонування свиней
pigcentre

В’єтнам вперше успішно провів клонування зникаючих в’єтнамських вислобрюхих свиней за допомогою соматичної техніки клонування клітин.

Національний інститут тваринницьких наук при Міністерстві сільського господарства і розвитку сільських територій оголосив у неділю, що чотири дитинчата в’єтнамських вислобрюхих свиней були відтворені за допомогою методу клонування, що включає соматичні клітини, отримані з вушних тканин.

Нагадаємо: В’єтнам став першою країною, яка виробляє вакцину проти АЧС

В’єтнамська вислобрюха свиня – традиційна домашня порода, яку вивели для отримання м’яса. Вона родом з північного В’єтнаму, має характерну чорну і зморшкувату шкіру. Хоча вважається, що вона не приносить високої економічної цінності, її м’ясо вважається якісним. ФАО класифікував свиню як зникаючу породу.

В'єтнам успішно проводить клонування свиней
Дитинча в’єтнамської пот-бляклої свині годується співробітником науково-дослідного центру свиней Thuy Phuong в окрузі Бак Ту-Ліем в Ханої, 14 березня 2021 року. Фото: VnExpress/Van Giang.

Pham Cong Thieu, голова інституту, сказав, що “народження” поросят було технологічним стрибком для В’єтнаму в клонуванні тварин.

«Досягнення відкрило нові шляхи досліджень для застосування технологій клонування тварин при селекції і збереженні порід тварин, які дуже рідкісні або мають велику економічну цінність», – сказав він.

Джерело: VN Express

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *