promo-zsm
promo-zsm

Вакцина проти АЧС дає багатообіцяючий результат

Вакцина проти АЧС дає багатообіцяючий результат
pigcentre

Вакцина проти східноафриканського штаму африканської чуми свиней (АЧС), як показують нові дослідження, дає багатообіцяючі результати. Про кажуть дослідники з Міжнародного інституту досліджень тваринництва (ILRI). Пише MeatNews з посиланням на ThePigSite.

Вчені з ILRI використовують редагування генів CRISPR Cas9 і синтетичну біологію для модифікації генома африканської чуми свиней. Це використовуватиметься для виробництва ослабленого вірусу для вакцин. Вакцина проти АЧС зможуе зменшити смертність свиней від хвороби. Метод дав 10 потенційних кандидатів на вакцину.

Вакцина проти АЧС дає багатообіцяючий результат

«Це перше випробування, засноване на геномі, яке проводиться на генотипі IX, який поширений у Східній і Центральній Африці», – сказала Люсілла Стейнаа, провідний вчений в дослідженні вакцини проти АЧС в ILRI. За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), генетична характеристика всіх відомих до цих пір вірусів африканської чуми свиней (АЧС) продемонструвала 23 географічно пов’язаних генотипи з численними підгрупами.

«Є від семи до 10 кандидатів, на різних етапах», – сказала Стейнаа. “Ми тільки почали лабораторний експеримент. Контрольований експеримент на тваринах, який, за моїми оцінками, може запуститися до кінця 2022 року або раніше. До того часу ми сподіваємося, що знайшли вакцину-кандидата, яку можна виробляти».

Нагадаємо, що нещодавно В’єтнам заявив про те, що розпочав виробництво вакцини проти АЧС.

Спалахи африканської чуми свиней були виявлені в 26 африканських країнах, а також частинах Азії та Європи. Ефективна вакцина стане великим проривом для свинарів і забезпечить стабільність світових поставок свинини.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *