promo-zsm
promo-zsm

Білл Гейтс заявив, що жителі багатих країн повинні їсти тільки штучне м’ясо

штучне м'ясо
НС_CIAB_АМГ

Засновник Microsoft Білл Гейтс вважає, що жителі багатих країн повинні вживати тільки синтетичне м’ясо. Про це він заявив у своїй новій книзі «Як уникнути кліматичної катастрофи».

На думку підприємця, однією з найскладніших завдань з подолання кліматичної кризи є боротьба з викидами від діяльності сільськогосподарських і тваринницьких підприємств.

«Я не думаю, що найбідніші 80 країн їстимуть синтетичну яловичину. Я вважаю, що всі багаті країни повинні перейти на 100% синтетичну яловичину», – сказав Гейтс, додавши, що смак штучного м’яса з часом стане краще.

Бізнесмен зазначив, що перехід до білкової альтернативі буде складний не стільки з фінансової точки зору (для забезпечених країн і держав із середніми показниками рівня доходу), скільки з політичною.

«Існують закони, які говорять, що воно (штучне м’ясо – ред.) має називатися буквально лабораторним сміттям при продажі. Вони не хочуть, щоб ми використовували назву “яловичина”», – пояснив мільярдер.

У найбідніших країнах, наприклад, в Африці Гейтс пропонує вдатися до генної модифікації тварин, «щоб різко збільшити кількість яловичини на душу населення», контролюючи при цьому обсяг викидів метану в атмосферу.

На даний момент на Землі налічує близько 1,4 млрд голів великої рогатої худоби. Тварини виділяють колосальний обсяг метану – це другий за величиною джерело парникових газів в області сільського господарства. За словами Гейтса, інноваційні корми можуть допомогти знизити викиди метану коровами.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *