promo-zsm
promo-zsm

Вчені знайшли метод зменшння викидів метану ВРХ

Водорослі скорочують викиди метану ВРХ

Додавання 0,5% маси водоростей в корм великої рогатої худоби (ВРХ) скорочує викид метану тваринами на 82,6%, говориться в дослідженні американських вчених з Каліфорнійського університету, опублікованому 17 березня в виданні Plos.org.

Нагадаємо: Білл Гейтс заявив, що жителі багатих країн повинні їсти тільки штучне м’ясо. Він також відзначив, що великий обсяг метану виділяється саме коровами.

Дослідники розділили биків ангуської і герефордської порід на три групи. Першій групі давали корм з добавкою сушених і подрібнених червоних водоростей (Asparagopsis taxiformis) в кількості 0,5% від свіжої маси. Другій групі 0,25%. Контрольна група водоростей не отримувала. Експеримент тривав 21 тиждень.

Отримували водорості тварини знизили виділення метану на 82,6%. При цьому конверсія корму (відношення приросту маси тварини до маси спожитого корму) покращився на 14%. Витрата корму скоротився на 16%. Витрати на приріст кілограма ваги худоби знизилися на 37 центов. Дослідники встановили, що чим менше засвоюваної клітковини містилася в кормі, тим більше ефект від додавання водоростей. Експериментатори не виявили впливу добавок на якість і смак яловичини.

Джерело: DairyNews.ru

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *