Попит на продукти скотарства може скоротитися на 70% до 2030 року

За прогнозами аналітиків RethinkX, попит на м’ясне і молочне скотарство може скоротитися до 70% вже до 2030 року.

Про це на конференції New Food Invest заявив засновник RethinkX Джеймс Арбіб, пише Fooddive.

За словами Арбіба, пандемія виявила багато проблем сучасної тваринницької галузі.

Перш ніж м’ясні компанії змогли перестрахуватись, спалахи COVID-19 на переробних підприємствах привернули увагу до того, як м’ясо потрапляє до споживачів, а проблеми з його нестачею через закритих заводів показали, що споживачі можуть знайти альтернативи.

Компанія RethinkX виступає в ролі незалежного аналітичного центру, який прогнозує швидкість технологічних змін.

Читайте також: Вчені знайшли метод зменшння викидів метану ВРХ.

В останньому звіті «Продовольство і сільське господарство» RethinkX прогнозує, що до 2030 року попит на продукти скотарства скоротиться на 70%. Бізнес по виробництву яловичини і молочної продукції фактично буде знищений, а виручка впаде на 90%.

Хоча багато аналітиків пророкували відмову від використання тварин в їжу по безлічі причин, звіт RethinkX здавався трохи шокуючим, коли він був вперше опублікований.

Аналітики припускають, що повна трансформація продовольчої системи пройде трохи більше ніж за десять років. Цьому допоможе використання сучасних технологій і інновацій.

Вже зараз спостерігається зростання виробництва альтернативних продуктів на основі рослин, а клітинне м’ясо перестало бути просто ідеєю, над цим працює безліч компаній.

Джерело: AgroPortal

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *