promo-zsm
promo-zsm

Євросоюз хоче заборонити рекламу м’яса

Євросоюз хоче заборонити рекламу м'яса
НС_CIAB_АМГ

Європейська комісія проводить оцінку впливу поточної політики просування та реклами продуктів харчування. Червоне м’ясо може бути виключене з програми фінансування рекламних акцій. Про це пише MeatNews.

Європейська комісія бере до уваги заборону на фонди просування червоного м’яса, що має обмежити вплив тваринництва на навколишнє середовище. Однак м’ясна промисловість ЄС вважає, що врешті-решт таке рішення лише зашкодить фермерам та споживачам. Сім великих організацій просять комісара Януша Войцеховського дати чіткий відгук на цю ситуацію. Вони вважають, що неправдиві дані використовуються для впливу на громадськість у цьому суперечливому питанні. Найголоснішими є представники Польщі, країни походження нинішнього уповноваженого з питань сільського господарства.

Читайте також: Податок на м’ясо пропонують ввести дві країни ЄС

“Промисловість також обурена тим фактом, що для виправдання подібних дій їх ініціатори використовують неправдиві дані та аргументи, які можна розділити на три групи:

Аргументи щодо здоров’я

У цьому випадку робиться спроба вжити до м’яса ті самі заходи, що були зроблені раніше для алкоголю та тютюнових виробів.

– Тим часом м’ясо не є стимулятором, воно не призводить до звикання. Вчені, що спеціалізуються на харчуванні людини, підтверджують, що протягом сотень тисяч років м’ясо було важливим компонентом раціону людини. Воно є джерелом білка, амінокислот і речовин, необхідних для розвитку людини, включаючи:

  • вітамін В12, який міститься практично лише в продукти тваринного походження, включаючи м’ясо
  • залізо у формі гему, яке краще засвоюються організмом людини, ніж у негемовій формі, що міститься у рослин

Промисловість зазначає, що тези про передбачувану шкідливість м’яса стосуються лише неправильної обробки або вживання його в їжу при порушенні харчових вимог. М’ясо, яке вживається в розумних кількостях, є природним і необхідним компонентом раціону кожної людини.

Екологічні аргументи

У цьому випадку фермерів звинувачують у величезному споживанні води, забрудненні навколишнього середовища фекаліями тварин, викидах вуглекислого газу та метану. Промисловість зазначає, вчені стверджують, що терміну “використання води” у тваринництві не існує.

– Вся вода, «використана» для виробництва м’яса, повертається в навколишнє середовище. Фекалії тварин – це природний метод удобрення полів, який використовується тисячі років і є більш екологічним, ніж синтетичні добрива. Сучасні ферми використовують системи, що зменшують викиди газів. В Польщі є ферми, які перетворюють отриманий метан в енергію, зазначають експерти.

Читайте також: Вчені знайшли метод зменшння викидів метану ВРХ

Добробут тварин

Організації шкодують, що всіх фермерів звинувачують у поодиноких випадках неправильного поводження з тваринами.

– Тим часом для фермера добробут тварин є невід’ємною частиною доходу. Хворі, стресові та утримувані в невідповідних умовах тварини не ростуть. Їх лікування або забій породжує додаткові витрати. Ось чому вони підвищують комфорт тварин, використовують системи кондиціонування для підтримки належної якості та температури повітря в будівлях, використовують правильно збалансований корм для потреб тварин, що містить природні інгредієнти, які формують стійкість тварин до хвороб, забезпечують кількість тварини, щоб вони почувались в безпеці в стаді, навчають працівників забезпечувати максимально гуманні умови забою, вказують у галузі.

Читайте також: Стійкість: Що це приносить свинарям?

Фермери особливо вражені тим фактом, що заплановані зміни можуть вплинути на всіх, незалежно від масштабу їхніх зусиль щодо добробуту тварин, екологічних рішень чи якості продукції, а також як фермерські господарства розвивають стратегію підтримки сталого виробництва м’яса”, – зазначили організації у відкритому листі.

Однак комісар Войцеховський сказав, що поки що нічого не ясно. Посилюється припущення щодо того, чи вирішила Комісія зупинити фінансування на просування м’яса.

“Як було оголошено в стратегії «Від ферми до розвилки», Комісія в 2021 році перегляне політику просування ЄС сільськогосподарських продуктів харчування, щоб посилити свій внесок у стале виробництво та споживання, а також щоб перейти до більш здорового харчування.

Огляд знаходиться на ранній стадії, і на даний момент висновки робити не можна.

Наприклад, для м’ясного сектору, як зазначено у стратегії «Від ферми до вилок», огляд повинен зосередитись на тому, як ЄС може використовувати свою програму сприяння для підтримки більш стійких методів виробництва худоби”.

Джерело: Euromeatnews

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *