promo-zsm
promo-zsm

Виробництво сої у Санта-Катарині зросло на 93% за 12 років

pigcentre

Санта-Катарина, один із провідних аграрних регіонів Бразилії, демонструє вражаючі темпи зростання виробництва сої. За останні 12 років, згідно з даними Сільськогосподарської обсерваторії Санта-Катарини, обсяг виробництва сої зріс на 93%, а площі посівів — на 60,5%.

Таке зростання значною мірою пов’язане з переорієнтацією аграріїв на сою замість кукурудзи, що була традиційною культурою у багатьох районах штату.

Рекордні показники в сезоні 2024/2025

У першому врожайному циклі 2024/2025 року спостерігається стійке покращення всіх основних показників:

  • Площа посівів зросла на 2,62%
  • Середня врожайність збільшилась на 9,79%
  • Загальний обсяг виробництва підвищився на 12,67%

Такі дані надає Центр соціоекономіки та агропланування (Epagri/Cepa).

Значне зростання інтересу до сої вказує на зміну пріоритетів у сільському господарстві Санта-Катарини, яка дедалі активніше інтегрується у світовий ринок білкових культур. У поєднанні з технологічним розвитком, ця динаміка створює нові можливості для експорту та збільшення аграрних доходів штату.

Джерело

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *