promo-zsm
promo-zsm

Іспанія модернізує м’ясну галузь заради екології

Іспанія модернізує м’ясну галузь заради екології
НС_CIAB_АМГ

Іспанія координовано працює над скороченням викидів парникових газів (ПГ). Таке зобов’язання взяв на себе сектор тваринництва в країні. Це пов’язано із рухом до екологічної стійкості та дотриманням Цілей сталого розвитку.

Для досягнення цих цілей, сектор залучений до інвестицій у 600 мільйонів євро в галузі тваринництва та близько 542 мільйонів євро в м’ясній промисловості. Інвестиції спрямовані й на інші цілі: підвищення енергоефективності в промисловості, операції з управління відходами й інші.

Весь цей план розробляється, щоб сприяти вирішенню проблеми зміни клімату. Цей план є важливою частиною стратегічного секторного проекту, пов’язаного з європейськими фондами. Цей проект мобілізуватиме інвестиції у розмірі понад 5 054 мільйонів євро. Мета – екологічна стійкість та здатність до інновацій, що сприяє відновленню та економічній модернізації Іспанії.

У цьому проекті беруть участь 1689 компаній та фермерів, а також технологічні партнери у сферах кругової економіки, відновлюваних джерел енергії та цифровізації.

Проект включає:

  • 529 інвестиційних пропозицій, пов’язаних зі скороченням викидів ПГ;
  • 724 пропозиції щодо скорочення викидів аміаку;
  • 220 пропозицій, спрямованих на скорочення викидів від бензинового транспорту;
  • 110 пропозицій щодо інших аспектів, пов’язаних із екологічною стійкістю.

Зменшення аміаку, водного сліду та споживання енергії

Окрім амбітних цілей щодо скорочення викидів парникових газів, особливо метану, ланцюг тваринництва та м’яса передбачає скорочення викидів аміаку.

Так само в результаті реалізації проектів споживання енергії в фермерських господарствах та м’ясній промисловості зменшиться на 38% та 22% відповідно.

Також відбудеться зниження споживання води на 18%. Цьому сприятиме автоматизація процесів, модернізація  системи водопостачання, а також операції, пов’язані з повторним використанням і води.

Нарешті, споживання корму зменшиться на 15%, що в свою чергу призведе до скорочення викидів ПГ та аміаку. А споживання іншої сировини також зменшиться на 23% у тваринницьких підприємствах і на 18% у м’ясних галузях.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *