promo-zsm
promo-zsm

Британія відправляє м’ясо на переробку до ЄС

Британія відправляє м’ясо на переробку до ЄС
pigcentre

Учасники Британської асоціації переробників м’яса запевняють, що постійний дефіцит робочої сили призвів до того, що виробники м’яса відправляють товар в Ірландію та ЄС для переробки. 

Оброблені туши потім відправляються назад до Великобританії. Це призводить до додаткових витрат на оформлення митних документів  (1500 фунтів стерлінгів за кожну вантажівку).

Вже скоро виробники свинини почнуть відправляти свиней до Нідерландів для обробки. І це вже після вибракування тисяч здорових свиней на фермах Великобританії. Національна асоціація свиней повідомила, що наразі через нестачу персоналу на бойнях і м’ясопереробних підприємствах було утилізовано 10 тисяч тварин. Зараз кількість персоналу в галузі скоротилася приблизно на 15%.

Минулого місяця уряд Великобританії дозволив 800 м’ясникам в’їхати в країну. Термін перебування обмежили до 6 місяців. Дозвіл працює за схемою візи для сезонних робітників за для допомоги галузі свинарства.

Нік Аллен, виконавчий директор Асоціації, розказав, що стан справ в м’ясному секторі поки не погіршується, але й не покращується. Він додав, що експорт туш для обробки — це зараз найкращий варіант протидії проблемі.

 «А правила імміграції потрібно пом’якшити, щоб ми могли залучати досвідчених людей без необхідності навчати їх, щоб допомогти нам спочатку вирішити цю короткострокову проблему», – каже очільник Асоціації.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *