promo-zsm
promo-zsm

Експорт свинини Великобританії збільшився за перші шість місяців 2021 року

Експорт свинини Великобританії збільшився за перші шість місяців 2021 року
pigcentre

Аналіз AHDB показує, що збільшення попиту з-за кордону європейського торгового блоку збільшило експорт свинини у Великобританії – 122 850 тонн було відвантажено за перші шість місяців року.

За даними HMRC, у цьому році Великобританія експортувала всього 177 838 тонн – на суму 304 мільйонів фунтів стерлінгів.

Загальний обсяг поставок дещо зменшився у порівнянні з показниками минулого року. На це вплинули обмеження COVID-19 та наслідки Брексіту. Відвантаження в країни, за межами ЄС, зросли на 30% порівняно з відповідним періодом минулого року – на суму 220 мільйонів фунтів стерлінгів.

Левова частка припала на Китай – 83 000 тонн, відправлених у період з січня по червень, вартістю майже 150 мільйонів фунтів стерлінгів. Інші ринки Азії, такі як Філіппіни, сприяли збільшенню експорту з 2 800 тонн до 14 300 – на суму 22 мільйони фунтів стерлінгів. Також у цьому році Південна Корея збільшила запит на свинину  до 1 924 тонн.

До того ж, відбулося зростання попиту з таких країн як США та Австралія. Відвантаження в Америку зросло на 27% – до 3 348 тонн, вартістю майже 10 мільйонів фунтів стерлінгів. В Австралію – ​​до 1 613 тонн свинини.

Голова AHDB Азіатсько-Тихоокеанського регіону Джонатан Еклі сказав: «Протягом цього складного року для нашого експорту червоного м’яса, свинина була неймовірно популярною на ринках, за межами ЄС. Особливо в Азії та Океанії».

«Для Великобританії ЄС залишається важливим торговельним партнером.  Проте нам вкрай важливо відкривати нові експортні ринки, які знаходяться поза межами Євросоюзу. А наші постійні відносини з Азією, забезпечують надзвичайно важливе живлення для м’ясної галузі Великобританії».

Також читайте: EFSA продовжує кампанію протидії АЧС.

Джерело: thepigsite.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *