promo-zsm
promo-zsm

EFSA продовжує кампанію протидії АЧС

EFSA продовжує кампанію протидії АЧС
pigcentre

До списку країн, в яких відбувається інформаційна кампанія щодо недопущення АЧС, були додані нові держави Європи. Там експерти Європейської агенції з безпеки харчової продукції (EFSA) збираються пояснити фермерам, як захистити своїх домашніх тварин.

Минулого року Європейська агенція з безпеки харчової продукції (EFSA) розпочала масштабну кампанію з підвищення обізнаності щодо африканської чуми свиней в Південно – Східній Європі. Кампанія проводилася у партнерстві з місцевою владою країн, які «викликають занепокоєння». А саме: Албанія, Боснія та Герцеговина, Хорватія, Греція, Косово, Чорногорія, Північна Македонія, Сербія та Словенія – через їх близькість до країн, де вірус АЧС присутній. Тим часом, Греція та Сербія повідомили про кілька випадків африканської чуми свиней на фермах.

Зараз EFSA поширює кампанію, орієнтовану насамперед на фермерів Болгарії, Чехії, Литви, Латвії, Польщі, Словаччини, Естонії, Угорщини та Румунії. З середини липня Німеччину додали до списку країн, які стикаються з випадками АЧС у комерційних господарствах. «Як наукова організація, ми працюємо над тим, щоб проводити оцінки та давати рекомендації, які допоможуть країнам захистити своїх тварин та економіку», – запевняють представники організації.

Кампанія була добре сприйнята в першій хвилі країн, і тепер ми йдемо далі. Така інформаційна кампанія доповнює поточні зусилля Європейської Комісії та інших міжнародних організацій, спрямованих на викорінення хвороби в Європі.

Вона спрямована на підвищення обізнаності та розуміння АЧС у всіх 18 країнах. Орієнтована на групи людей які контактують із домашніми свинями та кабанами, особлива увага приділяється свинарям. Компанія продовжується за підртимки місцевих ветеринарних організацій, груп фермерів, мисливських товариств, прикордонної поліції та інших супутніх органів.

Також читайте: Наша Ряба відмовляється від логотипу та продає його на NFT-аукціоні.

Джерело: euromeatnews.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *