У 2020 році Україна імпортувала 4,7 тисячі тонн ковбас, що у два рази більше в порівнянні з попереднім роком, і в 12 разів більше показника п’ятирічної давності (400 тонн).
Про це йдеться в повідомленні асоціації “Український клуб аграрного бізнесу“.
“Основними постачальниками м’ясо-ковбасних виробів в Україну є європейські країни. Причому, якщо в натуральному вираженні безумовно лідирує Польща (3,4 тисячі тонн, або 73%), то у вартісному вираженні перше місце займає Іспанія (43%). Це свідчить імпорт з Іспанії делікатесної групи ковбас, якими славиться дана країна”, – наводяться в повідомленні слова аналітика УКАБ Світлани Литвин.
Водночас, попри зростання імпорту, частка імпортних ковбас у загальній пропозиції на українському ринку залишається незначною – близько 1,4%.
Хто купує українську ковбасу
За словами аналітика, експорт ковбасних виробів з України також зростає, проте його обсяги значно менші у порівнянні з імпортом.
За 2020 рік Україна експортувала 1,4 тисячі тонн, що у 2,6 раза вище показника попереднього року. Основними країнами-покупцями українських ковбас у 2020 році були: Нігерія (25% експортної виручки), Грузія (21%), Азербайджан (13%), Йорданія (11%) і Молдова (5%).
Що цьому передувало
На початку року дорога українська свинина спровукувала стрибок імпорту свинини з ЄС та Канади
Коментарі: