promo-zsm
promo-zsm

Оприлюднено закупівельні ціни на живих свиней на 8 – 14 березня

прогнозні закупівельні ціни на живих свиней живою вагою
pigcentre

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогнозні закупівельні ціни на 8 – 14 березня 2021 року: 43 – 44 грн/кг на свиней живою вагою.

Ціна живих свиней наступного тижня, ймовірно, зменшиться на 2 грн/кг після різкого подорожчання в кінці лютого.

На початок березня ціна на українських свиней вища на 10-12 грн/кг ніж у Польщі, Німеччині та Данії. Навіть з різницею середньої ціни за місяць у 5 грн/кг у лютому, імпорт свинини до України зріс у 3,5 рази. Як зазначали аналітики Асоціації, гранична ціна на свиней в Україні, що могла стримати імпорт свинини була 42 грн/кг. Висока ціна на свиней в Україні провокує ще більший ріст імпорту. В лютому імпорт свинини виріс в 2 рази по відношенню до січня. В березні слід очікувати подвоєння імпорту вже до антирекорду лютого.

Переробні підприємства не зацікавлені у збитках свинарів і зменшенні вирощування свиней в Україні. Тому вони намагалися в 2020 році не допустити обвалу ціни, коли були всі передумови для цього. На жаль, в 2021 році робота всупереч правил глобального ринку з боку свинарів може мати найгірші наслідки для всього ланцюга і вирощування, і переробки.

НС_CIAB_АМГ

Перед м’ясною галуззю України стоять складні задачі: забезпечення населення доступними продуктами, висока ціна на сировину і конкуренція із значно дешевшим імпортом м’яса і м’ясних виробів, імпорт яких в 2020 році виріс в 2 рази. Асоціація “М’ясної галузі” запрошує м’ясопереробні підприємства вступати в асоціацію, щоб разом підвищувати конкурентоздатність м’ясної галузі України.

ціни на напівтуші свиней у світі
Джерело: Євростат

Ціна на німецькій біржі цього тижня на напівтуші кондиційних свиней – 1,40 євро/кг (47 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1 євро/кг (33 грн/кг). Ціни вказані без ПДВ. Навіть такі ціни дозволяють німецьким свинокомплексам заробляти. Більшість з них має високу ефективність та, як наслідок, собівартість живих свиней не більше 1-го євро/кг.

Динаміка цін у світі:

🟢 +4,55% у ЄС
🟢 +14,89% у Бразилії
🟢 +16,35% у США
🟢 +7,86% у Канаді

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *