promo-zsm
promo-zsm

В ЄС кількість випадків АЧС серед домашніх і диких свиней збільшується

В ЄС кількість випадків АЧС серед домашніх і диких свиней збільшується
pigcentre

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість випадків африканської чуми у диких та домашніх свиней збільшилася.

За даними першого кварталу поточного року, опублікованим ADNS-ADIS Європейського Союзу, кількість спалахів африканської чуми свиней в дикій фауні зросла до 7 819, що трохи вище, ніж за аналогічний період 2020 року, коли повідомлялось про 7 144 випадків. Серед домашніх свиней кількість спалахів різко зросла. 346 випадків в першій половині 2020 року і 617 в першому півріччі поточного року.

Якщо розглядати окремі країни, то статистика в Болгарії виглядає краще. Кількість спалахів знизилася серед диких кабанів (185 у порівнянні з 340 за перший квартал 2021 і 2020, відповідно) і серед домашніх свиней (0 в поточному році в порівнянні з 17 в першому кварталі 2020 року). В Литві, Польщі та Угорщині також спостерігаються позитивні тенденції в порівнянні з минулим роком.

Що стосується спалахів серед домашніх свиней, то в перші місяці цього року в Польщі не було виявлено захворюваннь. Проте в березні в країні повідомили вже про 10 спалахів, розкиданих по всій території держави. Станом на липень, Польща має 20 зафіксованих випадків.

Ситуація в Словаччині погіршилася – 1226 випадків серед диких кабанів в порівнянні зі 125 в першій половині 2020 року. Словаччина не мала АЧС до 25 липня 2019 року. Потім ветеринарні служби підтвердили спалах в приватному фермерському господарстві з 4 свинями. Захворювання відбулися в районі Требішов, що приблизно в 500 метрах від кордону з Угорщиною і в 20 км від кордону з Україною. В обох країнах-сусідах вже на той момент була присутня АЧС. Що стосується наявності захворювання серед домашніх свиней, в цьому році повідомлялося поки тільки про один випадок.

Джерело: ADIS.

Також читайте про випадок отруєння в полтавському м’ясокомбінаті.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *