promo-zsm
promo-zsm

Китай виробляє найбільшу кількість свинини за останні 7 років

Китай виробляє найбільшу кількість свинини за останні 7 років
pigcentre

Виробництво свинини в Китаї у другому кварталі зросло до найвищого рівня за останні сім років – до 13,46 млн. тонн.

Фермери Китаю у 2020 році запустили тисячі нових племінних ферм з метою відновлення поголів’я, що були знищені через АЧС. Це призвело до різкого підвищення виробництва. Вихід свинини за квітень-червень становив 13,46 млн. тонн, що на 40% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Національне бюро статистики заявило, що виробництво свинини в Китаї зросло на 35,9% у першій половині року порівняно з 2020 – до 27,15 мільйона тонн.

В минулих роках Китай, як правило, виробляв менше свинини у другому кварталі. Це було зумовлено зменшенням попиту на м’ясо після Весняного фестивалю і теплим періодом року. Оскільки відомо, що тепла погода зменшує апетит до м’яса. Але цього року зростання виробництва свинини відбулося і в 2-му кварталі. Його очолили найбільші виробники, які протягом 2020 року інвестували мільярди юанів у нові ферми, намагаючись завоювати частку ринку після епідемії чуми свиней.

Звіт Boya Consulting

Статистика продажів найбільших виробників свиней показали, що за перше півріччя вони виростили 42,8 млн. свиней. Це на 100% більше порівняно з попереднім роком, зазначає Boya Consulting у своєму звіті.

Таке різке зростання обсягів вплинуло на ціни, які знизились приблизно на 65% із січня по червень. Свинина є найпопулярнішим м’ясом у Китаї, і ціни на неї є ключовим компонентом індексу споживчої інфляції в країні.

Один із найбільших виробників свинини, Jiangxi Zhengbang Technology Co Ltd, заявив, що втратить до 1,45 мільярда юанів за перше півріччя через падіння цін на свиней. Компанія New Hope Liuhe, четвертий за величиною виробник у Китаї, заявила, що очікує чистих збитків до 3,5 млрд. юанів у першій половині року.

Сильні спалахи хвороб тварин взимку на півночі Китая додали сподівань на підвищення ринкових цін. Це змусило деяких фермерів шукати додаткових прибутків, вирощуючи свиней значно більшої ваги, ніж зазвичай.

“Під час спалаху АЧС перед Весняним фестивалем в Китаї, свиней забивали раніше часу. А падіння цін у травні та червні також пришвидшило темпи забою тварин із надмірною вагою. Це, в свою чергу, збільшило виробництво свинини”, – сказала Роза Ванг, аналітик Shanghai JC Intelligence Co Ltd, додавши, що фермери поспішили продати своїх свиней, побоюючись подальшого падіння цін.

Роза Ванг підкреслила, що виробництво свинини може зменшитися в третьому кварталі, оскільки більшість свиней із надмірною вагою вже продано.

Однак аналітики пильно спостерігають за недавньою хвилею спалахів чуми свиней у провінції Сичуань, що може спричинити швидкі забої тварин фермерами.

Статистичне бюро заявило, що за перші шість місяців 2021 року Китай забив 337,42 млн. свиней. Це на 34,4% більше порівняно з відповідним періодом 2020 року. Стадо свиней збільшилось на 29,2% у річному обчисленні – до 439,11 млн голів на кінець червня.

Також читайте, що в ЄС кількість випадків АЧС серед домашніх і диких свиней збільшується.

Джерело: thepigsite.com

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *