promo-zsm
promo-zsm

Кібератака на м’ясокомбінати JBS була здійснена з Росії

НС_CIAB_АМГ

Під час проведення аналізу було виявлено, що напад був здійснений з Росії. Про це повідомляє Reuters.

Фахівці м’ясопереробної компанії JBS успішно усувають наслідки кібератаки. І вже 2 червня більша частина підприємств відновила свою роботу. Про це йдеться в заяві керівника компанії Андре Ногейри.

Раніше повідомлялось, що найбільший у світі м’ясокомбінат постраждав від нападу на інформаційну базу

Кібератака зупинила роботу філіалів Австралії та Північної Америки. Під час проведення аналізу було виявлено, що напад був здійснений з Росії.

“Наші системи повертаються до нормального функціонування, і ми не шкодуємо ресурсів для боротьби з цією загрозою”, – сказав Андре Ногейра, виконавчий директор JBS USA.

Подібне зупинення роботи заводів може призвести до підвищення ціни на м’ясо для американських споживачів на літній сезон та порушити експорт м’яса під час високого попиту з боку Китаю.

“Логістика, транспорт, поставки – особливо вразливі сфери до вірусів. Напади на них можуть призвести до значних наслідків та штучного дефіциту”, – заявив дослідник кіберзагроз Джон Хулквіст з охоронної компанії FireEye. 

За оцінками Міністерства сільського господарства США внаслідок збою в роботі компанії було зарізано на 22% менше худоби в порівнянні з минулим тижнем. Відтак і змінився процент з планом минулого року. Тому ціни на яловичину оптовим покупцям зросли на 1%, повідомили в USDA.

Федеральні відомства, включаючи Міністерство внутрішніх справ США та Міністерство національної безпеки пильно контролюють поставки м’яса та птиці, заявив представник Білого Дому. Агенції також працюють із сільськогосподарськими переробниками, щоб гарантувати відсутність маніпуляцій з цінами в результаті кібератаки. Саме через це максимальні сили були направлені на проведення розслідування по даному факту.

“Білий дім доклав максимум зусиль для взаємодії з російським урядом з цього питання”, – заявила прес-секретар Карін Жан-П’єр. 

Протягом останнього часу віруси перетворились на нагальну проблему національної безпеки. Ряд злочинців, багато з яких є вихідцями з Росії, розробляють програмне забезпечення, яке шифрує файли, а потім вимагають оплату в криптовалюті за ключі, що дозволяють власникам розшифрувати і використати їх знову.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *