promo-zsm
promo-zsm

М’ясопереробна компанія JBS заплатила хакерам 11 мільйонів доларів викупу

М'ясопереробна компанія JBS заплатила хакерам 11 мільйонів долларів викупу
НС_CIAB_АМГ

Компанія JBS USA заявила, що виплатила викуп у розмірі 11 мільйонів доларів кібер-зловмисникам, які минулого тижня зупинили операції в США та Австралії. У прес-релізі JBS повідомили, що переважна більшість об’єктів компанії вже працювали, коли був виплачений викуп.



Платіж, здійснений в біткойнах (300 BTC), був покликаний запобігти подальшому збою і обмежити потенційний вплив на ресторани, продуктові магазини і фермерів, які покладаються на JBS, сказав Андре Ногейра, генеральний директор JBS USA.

«Це було дуже важке рішення для нашої компанії і для мене особисто. Однак ми вважаємо, що це рішення потрібно було прийняти, щоб запобігти будь-якому потенційному ризику для наших клієнтів», – сказав Ногейра.

JBS USA має дев’ять заводів з виробництва яловичини, і є частиною JBS SA, бразильської компанії, яка є найбільшим у світі м’ясопереробником. На JBS USA припадає близько 23% виробництва яловичини в США. ФБР минулого тижня приписало напад російським хакерам: угрупуванням REvil і Sodinokibi. Федеральне бюро розслідувань заявило, що вони зосереджені на “притягнені відповідних кібер-суб’єктів до відповідальності”. Група кіберзлочиннців є “однією з найбільш спеціалізованих і досвідчених” у світі, заявили в ФБР. У свою чергу,

«Тривають першочергові судові розслідування, остаточних визначень не прийнято. Результати попереднього розслідування підтверджують, що жодні дані компанії, клієнта або співробітника не були скомпрометовані”, – заявили в JBS USA.

Питання кібер-атак на підприємства США є актуальними. Президент США Джо Байден заявив, що на зустрічі з Володимиром Путіним буде піднято питання боротьби з кіберзлочинністю. Заява відбулась після схожої атаки на Colonial Pipeline (трубопровід в США, що постачає нафтопродукти та газ). Через це у США було введено режим надзвичайного стану.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *