promo-zsm
promo-zsm

Експорт свинини з Євросоюзу зростає

Експорт свинини з ЄС зростає

Експорт із країн Євросоюзу у березні 2021 становив 606 500 тонн свинини, що є на 29% більше у порівнянні з тим самим місяцем минулого року. Зокрема, Іспанія займає провідне місце у європейському експорті.

Свіжої та замороженої свинини експортувалася до Китаю на 33% більше – фактична вага експорту дорівнювала 238 000 тонн. Продажі на Філіппіни були в п’ять разів більшими (20 200 тонн). Загалом, весною продажі м’ясних продуктів на всі азіатські ринки були істотними.

У березні продажі сала також досягли найвищого рівня з 2013 року (до російської заборони) – трохи менше 30 000 тонн. Найбільше скуповував Китай.

Проте не всі основні експортери ЄС зазнали річного зростання експорту. На першій позиції розташувалася Іспанія із збільшенням поставок на 70%. На останньому місці опинилася Німеччина – вона зазнала зниження майже на 40% через втрату доступа до китайського ринку. Експорт Данії зріс на 22%, а Нідерландів – на 37%.

Експортні продажі на початку 2021 року допомогли забезпечити підтримку ринку свиней у країнах ЄС у той час, коли попит всередині Європи все ще відчуває наслідки пандемії коронавірусу. 

Однак останні тенденції дають зрозуміти, що експортні продажі почали слабшати і, при недостатньому внутрішньому попиті, це може вдарити по цінах на свинину. USDA і Європейська комісія прогнозували, що цього року експорт свинини в ЄС скоротиться і ринок свинини в ЄС може зіткнутися з більшими проблемами. Звичайно, багато що також залежатиме від того, яка кількість поголів’я буде доступна для забою в найближчі місяці.

Також нагадаємо, що опубліковано прогноз м’ясного ринку від ООН на 2021 рік.

Джерело: euromeatnews.com

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *