promo-zsm
promo-zsm

Rabobank прогнозує важкі часи для виробників свиней

Rabobank прогнозує важкі часи для виробників свиней
pigcentre

Дослідницький підрозділ Rabobank опублікував свій квартальний аналіз “Pork Quarterly” (за 4 квартал 2021 року). В ньому стверджується, що існуючі проблеми в галузі загальмують зростання цього сектору в світі.

Світові ціни на свинину різко знизилися, оскільки відновлення виробництва свинини в світі випередило відновлення попиту.

Саме тому швидке зниження цін (і пов’язані з цим втрати виробників на деяких ринках) сповільнять зростання поголів’я у 2022 році. Сюди також додаються витрати для покращення біозахисту та зменшення впливу африканської чуми свиней.

Зараз ціни на свинину є сезонно нижчими, але й також залишаються під тиском обмежень пандемії та макроекономічних тенденцій. Обмеження робочої сили в деяких країнах та інфляція тиснуть на прибуток виробництва. Це, в свою чергу, може спричинити уповільнення зростання стада. 

Цілком логічно, що відбудеться передача виробничих витрат, яких зараз зазнають виробники, на споживачів. Безумовно, це буде впливати на попит, що ще більше пригнічуватиме споживання червоного м’яса.

Китай

Виробники відреагували на зростання витрат і триваючу загрозу спалахів АЧС, скоротивши своє поголів’я. Таким чином, вони довели ціни на свиней до мінімуму. Попит в КНР залишається слабким через карантинні обмеження. У відповідь на це сповільнення Китай продовжує обмежувати імпорт, намагаючись збалансувати пропозицію.

Європа

Ціни на свиней у ЄС на 24% нижчі від середнього показника за п’ять років. Це спричинено збільшенням забою та слабким попитом як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Виробники в Німеччині та Нідерландах ліквідують стадо. Як очікується, вони суттєво скоротять виробництво в найближчі місяці.

США

Поставки свинини залишаться обмеженими до початку 2022 року. Проте прогнозується, що вони будуть вищими в порівнянні з рівнем попереднього року. Очікується, що внутрішній попит сповільниться, оскільки виробничі витрати передаються споживачам. Натомість, відбудеться зростання експорту.

Бразилія

Виробники в Бразилії висловлюють оптимістичні думки, незважаючи на збільшення витрат на корм на 34%. Продажі на експортних ринках залишаються високими, чому сприяє слабкість бразильського внутрішнього ринку. Очікується зростання виробництва свинини на 5,5% у річному обчисленні. Також у 2022 році може відбутися й додаткове зростання – йдеться в звіті Rabobank.

Джерело: thepigsite.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *