promo-zsm
promo-zsm

Підсумок вересня: що нового в галузі свинарства у світі?

Підсумок вересня: що нового в галузі свинарства у світі?
pigcentre

У вересні, коли Європа поступово відходила від карантинних обмежень, було впроваджено чимало інновацій в галузі свинарства. Також, проходили виставки і конференції у Франції та Іспанії. Для генетичних компаній цей місяць ознаменувався продовженням розвитку та розширенням свого бізнесу. В статті представлені найважливіші нововведення в свинарстві за вересень 2021 року.

Автоматична система годівлі для поросят

Експерти з харчування Swinco в Нідерландах випустили на європейський ринок нову автоматичну систему чашок для годівлі поросят. Вона сприяє якісному та швидкому процесу відлучення поросят від свиноматки. Натуральне та штучне годування можна поєднувати.

Вакцини проти PCV2 та M.hyo можна вводити разом

Нещодавно компанія з охорони здоров’я тварин Ceva отримала позитивний висновок від Комітету ветеринарних лікарських засобів ЄС. Це означає, що виробники свиней у всій Європі можуть одночасно вводити Circovac та Hyogen. Це забезпечить захист від PCV2 та Mycoplasma hyopneumoniae до 26-тижневого віку.

Додаток Hipra визначає здоров’я легенів свиней

Використовуючи штучний інтелект, компанія Hipra розробила новий додаток для визначення здоров’я легенів тварин. Додаток систематично переглядає велику кількість фотографій легенів свиней для визначення стану здоров’я. Додаток доповнює вакцину компанії Mhyosphere PCV ID, представлену у 2020 році, проти Mycoplasma hyopneumoniae та свинячого цирковірусу типу 2. Компанія очікує, що цього року поросятам буде введено 15 мільйонів доз безголкової вакцини.

Виставка SPACE в Європі

35-а французька тваринницька подія SPACE відбулася 14-16 вересня в місті Ренн. Цифрова версія події продовжилася 17 вересня. Після дворічної перерви через пандемію, на ній було показано 1118 експонатів тварин (323 міжнародних); відвідали захід 74 772 людей (4 629 з інших країн).

InflaMove виграє нагороду на Figan в Іспанії

На вересневій виставці «Figan» датська компанія R2 Agro отримала нагороду за свій продукт «InflaMove». Це харчовий продукт із сильною антибактеріальною дією. Він містить природні рослинні інгредієнти з трав, насіння та фруктів. Продукт покращує продуктивність та збільшує ефективність корму через покращення функцій кишкового тракту. Випробування показали зменшення споживання корму для поросят на 6% і щоденний приріст на 5%.

Nedap отримала визнання за пристрій, що показує активність годуючих свиноматок

На цій же виставці «Figan» в Іспанії компанія Nedap була нагороджена премією «технічна новинка». Компанія показала бездротовий датчик активності для годуючих свиноматок в стойлі для опороса. Прилад може вимірювати та сповіщати персонал, якщо свиноматки занадто довго перебувають далеко від кормушки.

DanBred Africa експортує племінних свиней до Уганди

DanBred Africa успішно надіслала більш ніж 240 племінних свиней авіаперевезенням клієнту в Уганді. Планується збільшення такого експорту. Також очікується, що така генетична пропозиція сприятиме успішному виробництву свиней в Уганді.

Topigs Norsvin інвестує в новий нуклеус ​​в Канаді

Нідерландська генетична компанія Topigs Norsvin інвестує у нову ферму для нуклеуса в Канаді. Це є найбільшою інвестицією в історії компанії. Нова нуклеусна ферма запрацює в середині 2022 року. Також вона є частиною великого плану оновлення та розширення потужностей компанії у Канаді.

CP Foods – екологічно чисті продукти

Найбільший агробізнес у Таїланді Charoen Pokphand Foods (CP Foods) починає рухатися у напрямку розробки низьковуглецевих продуктів, включаючи свіжу свинину, а також категорії кормів для поросят та відгодівлі. Зараз у компанії 790 сертифікованих продуктів з низьким вмістом вуглецю, які сприяли скороченню 1,418 млн тонн вуглекислого газу.

Джерело: pigprogress.net.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *