promo-zsm
promo-zsm

Рентабельність свинарства в Німеччині катастрофічно падає

Рентабельність свинарства в Німеччині катастрофічно падає
pigcentre

Низькі ціни на свиней і жорсткі законодавчі вимоги в Німеччині призвели до зменшення прибутковості галузі в середині 2021 року.

Президент Німецької асоціації фермерів (DBV) Йоахим Руквід скаржиться, що з кожною проданою свинею фермери зазнають збитків. Катастрофічне становище на ринку загрожує існуванню багатьох підприємств. Галузь в цілому переживає глибоку структурну кризу, що триває вже півтора роки. Настрій серед фермерів, які займаються вирощуванням, дуже негативний.

Ціни на свиней знижуються, вартість м’яса різко впала, а вимоги до захисту тварин ростуть. Фермери повинні перебудувати свинокомплекси для утримання тварин, адже найближчим часом в ЄС набуває чинності закон, що забороняє утримувати сільськогосподарських тварин в клітках. Держава, тим часом, не визначилася, чи варто продовжувати допомагати фермерам, яким доведеться заново перебудувати виробничі приміщення. Ситуація настільки складна, що держава готова пропонувати компенсації фермерам, які вирішать припинити свій бізнес.

Основною причиною нинішньої кризи є низькі ціни на свинину. Причина падіння цін – африканська чума свиней і пандемія COVID-19. На початку року фермери отримували 2,03 євро за кілограм свинини. Але сьогодні ціна складає всього 1,25 євро. За даними ISN, після сплати різних податків – це означає мінімальну ціну близько 1,15 євро.

Надлишок свинини

Між Іспанією та іншими країнами ЄС також будуть виникати проблеми з експортом в Китай, що призведе до надлишку на внутрішньому європейському ринку, пояснює представник Міністерства сільського господарства. На ринку вже занадто багато свинини. Надлишкова пропозиція штовхає ціни вниз. Ось чому холодильні склади, за даними Інформаційної компанії по аграрному ринку (AMI), заповнені. Це призводить до того, що жителі Німеччини все менше споживають свинини. Крім того, закриті ресторани і відсутність великих заходів (внаслідок COVID) також призвели до падіння продажів.

В цю складну ситуацію також втручається міжнародна організація Грінпіс. Задля захисту клімату та тварин, вона закликає скоротити вдвічі поголів’я худоби в Німеччині – в тому числі за допомогою більш жорстких законів про тваринництво і добрива, більшого контролю та заборони на використання антибіотиків.

З іншого боку, Інститут Тюнена (федеральна дослідна установа Федерального міністерства сільського господарства) вважає скорочення чисельності тварин неправильним підходом. Скорочення пропозиції в Німеччині досить швидко призведе до того, що м’ясо буде імпортовано з інших країн. Інститут Тюнена, перш за все, виступає за зниження споживання м’яса населенням.

Також читайте: Китай виділив $100 000 для боротьби з АЧС в Домінікані.

Джерело: tagesschau.de.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *