promo-zsm
promo-zsm

Стійкість: Що це приносить свинарям?

Стійкість: Що це приносить свинарям?
pigcentre

Стійкість – це своєрідне модне слово в сучасному розведенні та виробництві тварин. Після того, як Topigs Norsvin розпочав розведення для живучості поросят ще в 1994 році, усі інші пішли нашими новаторськими шляхами, але часто лише через роки заперечення цієї концепції.

Але що означає стійкість і – що більш важливо – що це приносить свиноводу?

Загальна стійкість і пристосованість

Усі усвідомлюють ситуацію, коли свині на фермі, здається, відчувають проблеми. Немає нічого особливо, на що можна сфокусувати увагу, але виробництво страждає. Перш ніж вирішити проблему, може пройти багато часу, оскільки лікування насправді не допомагає. Кожен свинокомплекс іноді стикається з цим, незалежно від того, чи діагностують його як добре відомий вірус, такий як РРСС. Справа не в тому, чи це трапляється, а в тому, коли це відбувається, і – що більш важливо – наскільки сильно це впливає на ваше виробництво.

Свині генетики Topigs Norsvin розводяться для кращого вирішення цих проблем, навіть коли хвороба залишається або інші обставини є менш оптимальними. І коли це трапляється, ти можешь бути готовим. Вам потрібна свиноматка, порося або хряк, який забезпечує працездатність, незважаючи на проблему.

Довголіття свиноматки

Купуючи свиноматку, Ви не хочете використовувати її лише для одного опоросу. Ви хочете повернути свої інвестиції. Вам потрібна свиноматка, яка буде показувати результативність довго. Це означає відсутність проблем з ногами, відсутність проблем із температурою, відсутність зменшення виробництва молока чи материнських якостей, і, звичайно, відсутність падіння кількості народження поросят після 4-го циклу. Вам потрібна свиноматка, яка продовжує давати великих, симпатичних поросят і має фізичні особливості, щоб це підтримувати.

Свиноматок Топігс Норсвін вирощували саме так протягом десятиліть.

Topigs Norsvin TN70

Життєздатність та багато іншого …

І коли у вас є всі ці поросята. Свиноматка і ви вкладали в них близько 115 днів. Ви не хочете виводок з надзвичайною кількістю поросят, які гинуть, перш ніж вони почнуть приносити вам гроші. Після народження їм потрібно продовжувати добре зростати.

Окрім свиноматки, яка дає їм хороший старт у житті, вам потрібні поросята, які можуть і хочуть зробити це за вас, навіть якщо обставини неоптимальні. Поросята, які хочуть і можуть подолати будь-яку перешкоду і продовжувати рости. Не поросята, які просто виживають, а що важливіше, які продовжують їсти та розвиватись, бо це рухає їх вперед. І це продовжується на кожному етапі їхнього життя, від опоросу до відгодівелі.

Поведінка свиноматки та хряка

Поведінка звучить як неважлива риса. Тим не менше, це має вирішальне значення у повсякденному виробництві свиней. Якщо ваша свиноматка не поводиться природно як добра мати, то вам доведеться вкласти набагато більше часу для досягнення хороших результатів самостійно. Залиште це свиноматі. Це її задача.

Поведінка також актуальна і у хряка. Окрім здатності тварини рости, важливо, як кожна тварина поводиться по відношенню до інших свиней. Це може суттєво вплинути на приріст (як негативно, так і позитивно) інших тварин. Тут ключові проблеми – це ефективність команди та рівномірність.

Отримайте консультацію по генетиці,
заповнивши форму.

Читайте також: Як розводять свиней, що мають стійкість до хвороб?

Офійійний представник Topigs Norvin в Україні – Центр підвищення ефективності в тваринництві.

Дізнатись більше про генетику Topigs Norsvin

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *