promo-zsm
promo-zsm

Спалах АЧС на Харківщині локалізовано

Спалах АЧС у Богодухівському районі локалізовано
pigcentre

Нових випадків захворювання в тимчасовій зоні спостереження не фіксується. Завдяки вчасно вжитим протиепізоотичним заходам розповсюдження вірусу АЧС вдалося уникнути.

Про це повідомили в Департаменті цивільного захисту облдержадміністрації.

«Після виявлення спалаху африканської чуми свиней у НПП «Слобожанський» 2 вересня за дорученням т.в.о. голови ХОДА Олександра Скакуна департамент спільно з Богодухівською районною державною адміністрацією провів засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. За результатами наради встановили тимчасові карантинні обмеження щодо африканської чуми свиней в епізоотичному осередку терміном на 72 години. Також було визначено межі тимчасової зони захисту радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якого належать територія НПП «Слобожанський», частина сіл Оленівське, Мурафа та Лісове Краснокутської селищної ради. Визначено межі тимчасової зони спостереження – радіусом 10 км – від зовнішніх кордонів зони захисту», – нагадали в департаменті про проведені заходи.

Крім того, за цей час у зонах захисту та спостереження  провели облік свинопоголів’я в господарствах усіх форм власності. Переміщення живих свиней з карантинних зон тимчасово заборонили. Також відбулись засідання обласної та районної протиепізоотичних комісій щодо спалаху АЧС. Ухвалено необхідні рішення та надано відповідні доручення.

Нагадаємо, 2 вересня було зафіксовано спалах африканської чуми свиней (АЧС) у Національному природному парку “Слобожанський” – там виявили 9 померлих тварин. Відібрані проби тварин спрямували до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Експертиза підтвердила діагноз АЧС.

Також читайте: Агрохолдинг МХП купив «Лубнимʼясо» за $788 000.

Джерело: Харківська ОДА.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *