promo-zsm
promo-zsm

АЧС виявлена в Домініканській Республіці

АЧС виявлена в Домініканській Республіці
pigcentre

Міністерство сільського господарства США підтвердило вірус АЧС в Республіці Домінікана. Про це повідомлялось в середу, 28 липня.

Нинішні позитивні тести – перше виявлення хвороби на американському континенті за 40 років. Саме у Сполучених Штатах жодного випадку захворювання зафіксовано не було. Однак вірус в Домінікані має ризик стрімкого поширення до країн-сусідів.

«Близькість країн, звичайно, викликає занепокоєння», – сказав Пол Сандберг, виконавчий директор Інформаційного центру охорони здоров’я свиней у США.

Африканська чума свиней безпечна для людей, але майже завжди смертельна для свиней. Вона виникла в Африці, перш ніж поширилася на Європу та Азію. За цей час вона вбила сотні мільйонів свиней, змінюючи при цьому глобальні ринки м’яса та корму.

«Позитивні тести в Домініканській Республіці надійшли з двох ферм, які були географічно розділені». – підкреслив Сундберг. – «Важливо буде визначити, як вірус потрапив в країну».

В цілях безпеки, уряди часто блокують імпорт свинини з країн, де було виявлено захворювання.

За даними Міністерства, США вже забороняють імпорт свинини з Домінікани через виявлену хворобу. Міністерство сільського господарства також заявило, що має намір допомогти країні в боротьбі з африканською чумою свиней. А також запропонує свою допомогу сусідній країні – Гаїті, в яку вірус може мігрувати.

Департамент митної служби та охорони кордону США посилює перевірки рейсів з Домініканської Республіки. Потрібно переконатися, що мандрівники не привозять до США заборонені продукти, які могли б перенести вірус.

«Ми вдячні Міністерству сільського господарства США за додаткові заходи, які вони вживають для запобігання поширенню АЧС в нашій країні», – сказала Ліз Вагстром, головний ветеринарний лікар Національної ради виробників свинини США.

Починаючи з 2018 року, африканська чума свиней стрімко поширилася в Китаї і протягом року знищила половину найбільшого у світі поголів’я свиней. Це призвело до зростання світових цін на свинину.

Також читайте, як м’ясна галузь та свинарство об’єднуються, щоб свинина була доступною.

Джерело: reuters.com.

Вітаємо 👋
Бажаєте отримувати актуальні новини?

Введіть у поле свій E-mail та отримуйте новини на пошту

Ми не надсилаємо спам!

Коментарі:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *